Dik krullend haar

Dik krullend haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb extreem dik krullend haar. Ik ga binnenkort naar de kapper en wil iets laten doen met mijn haar zodat ik er béter controle over heb. Ik dacht aan twee opties:
 
1) mijn haar laten uitdunnen of
 
2) het permanent laten straightenen.
 
Leg me alsjeblief uit wat voor mij de beste oplossing is en ook de voor- en nadelen van beide methodes. Bedankt.

 
Antwoord: Wel, de keuze tussen laten uitdunnen en laten permanent straightenen is méér een kwestie van persoonlijke voorkeur en hangt grotendeels af van wat je als resultaat wilt. Het haar laten uitdunnen zal énkel de hoeveelheid volume verminderen, wat het haar er méér handelbaar zal doen uitzien en het makkelijker zal maken om het op véél manieren te stylen. Deze methode zal echter niets veranderen aan de textuur of aan het golfpatroon van het haar.
 
Een bijkomend voordeel is dat het laten uitdunnen van het haar het makkelijker zal maken om droog te blazen en te straightenen, maar aan de andere kant jou ook de veelzijdigheid van stylen zal bieden zodat je je haar ook krullend kan dragen als je wil. Een negatief kantje dan weer is dat het haar slechts kán en mág uitgedund worden bij elke derde knipbeurt en dat na een aantal uitdunningsbeurten de uiteinden van je haar er misschien vezelig zullen beginnen uitzien.
 
Wat de kostprijs betreft, kan ik zeggen dat deze methode gewoonlijk niet méér kost dan de knipbeurt zélf, want uitdunnen wordt meestal beschouwd als een onderdeel van de snit.
 
Als je bedoeling is om steil haar te hebben, dan zal de methode van permanent straightenen jou helpen om je doel te bereiken. Het haar straightenen zal ook de hoeveelheid volume verminderen, want de haren zullen zachter tegen elkaar liggen. Een ander pluspunt is dat straightenen het haar érg glad en zijdezacht kan doen aanvoelen en dat je bovendien het haar makkelijk kan stylen. Sommige van de straighteningmethodes laten zelfs toe dat je op momenten dat je dat wil, krul kan toevoegen, maar de “normale” toestand van het haar zal steil zijn.
 
De keerzijde van de medaille is dat véél vrouwen zich niet realiseren hoe zéér zij van afwisseling houden bij het stylen van hun haar. Ze laten hun haar straightenen en beseffen dán pas dat ze eigenlijk niet houden van haar dat constánt steil is. En het toevoegen van krul na een straighteningbehandeling vraagt gewoonlijk méér tijd en inspanning dan het eenvoudig steil maken van krullend haar.
 
De kostprijs van een straighteningbehandeling kan érg variëren, afhankelijk van het type dat je wenst. Straightenen op basis van thio kan tussen de 25 en 75 euro of méér kosten, afhankelijk van je woonplaats, terwijl Japans straightenen kan oplopen tot 220 à 750 euro of méér, afhankelijk van de lengte van je haar en waar je woont.
 
Zo, het is nu aan jou om te beslissen wat je wil: veelzijdigheid en handelbaarheid of makkelijk stylen en weinig onderhoud. Maak je keuze op basis van deze criteria.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Checklist voor een nieuw kapsel