Spray om je haar dikker te doen lijken

Gebruik van spray om haar dikker te doen lijken
Foto: Robert Przybys/Shutterstock
Vraag: Ik heb veel advertenties gezien over producten die beweren je haar dikker te doen lijken. Werkt dat nu echt en zo ja, hoe dan?
 
Antwoord: Er zijn verscheidene producten voorhanden vandaag de dag die beweren een goede formule ter verdikking van het haar te bevatten zoals: sprays, gels, mousses, shampoos en conditioneer middelen en allen werken op de één of andere manier inderdaad met een ogenschijnlijk verdikkend effect.
 
Sommige van deze producten zijn ontworpen, simpelweg om een laagje op de buitenste laag van de haarschacht aan te brengen. Op deze manier lijkt het namelijk dikker. Andere formules zorgen voor een lift van de laag en deze zwelt dan als het ware op.
 
Beide producten werken, zolang je maar realistische doelen voor ogen hebt. Geen enkel haarproduct kan het type haar dat uit je hoofd groeit echt veranderen.
 
Wanneer je haar hebt met een fijne of medium structuur of dichtheid kun je niet verwachten dat wanneer je een spray gebruikt je van het een op andere moment een wervelende dikke bos haar zult hebben. De verandering na gebruik van deze producten is puur cosmetisch en houdt hooguit tot aan je volgende wasbeurt.
 
Echter wanneer je vraag gaat over medicatie om je haar dikker te maken (zoals rogaine of minoxidil) dan kan ik ook beamen dat dit werkt. Deze sprays bevatten medicatie om de haarwortels te stimuleren. Er groeit dan blijvend meer haar. Dit medicijn wordt normaal gesproken voorgeschreven bij vroegtijdige kaalheid van heren of bij haaruitval bij vrouwen.
 
Het grote verschil zit hierin: de producten die het eerst besproken zijn bevatten geen medicatie en je zult er dus geen bijverschijnselen door ondervinden, echter de sprays van de apotheek kunnen wel duidelijke bijverschijnselen vertonen. In de meeste gevallen zullen de prettige voordelen van deze producten direct wegvallen, wanneer je stopt met het gebruik ervan.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Tips voor voller en dikker haar