Het chop kapsel

Vrouw met een erg kort kapsel
Foto: Bart78/Shutterstock
Vraag: Ik zou willen weten of je al gehoord hebt over een haarsnit die “chop” heet.
 
Antwoord: Wel, van wat ik weet (van zowel een breed publiek als tussen professionals) verwijst “chop” naar wat vroeger gekend was als een jongenskopje. De term verwijst naar een gewoonlijk superkorte snit met héél wat textuur en gestyled om er lichtjes geföhnd uit te zien.
 
Het gebruik van “chop” om te verwijzen naar een bepaald erg kort kapsel brengt ons opnieuw bij het probleem waar veel mensen mee te maken hebben wanneer ze een bepaald kapsel proberen te hebben.
 
Korte kapsels voor vrouwen die vroeger “pixie snit” en “jongenskopje” genoemd werden, krijgen nu de naam “chop” en er is geen verschil tussen die kapsels, behalve dan misschien bij de gebruikte methodes om de snit wat toegevoegde textuur te geven. Je kan het best specifieke beschrijvingen geven aan je kapper in plaats van “namen” van kapsels.
 
Het omgekeerde is ook waar voor kappers wanneer je hen vraagt naar de kapsels die ze aanbieden. Vergeet niet om je kapper te vragen of hij weet wat jij bedoelt wanneer je naar een bepaald kapsel vraagt en dit om er zeker van te zijn dat je kapper en jij op dezelfde golflengte zitten.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Sexy kort haar voor vrouwen
 
11 redenen om uw haar kort te knippen