U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Tips voor Kort Haar  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Korte kapsels voor vrouwen

En van de leukste looks van dit seizoen is een kort kapsel voor vrouwen. Er zijn momenteel voor vrouwen nieuwe aanpassingen gemaakt op kort haar modellen. Hier volgen een paar tips om twee zeer populaire modellen aan te passen aan de wensen van vandaag. We noemen ze de "flip" en de "pixie". Volg de aanwijzingen en je hebt een totaal nieuwe stijl, waarmee je er zeker niet uitziet als je moeder of grootmoeder in het fotoboek uit hun jeugd.
 
kort haar Een van de meest klassieke kort haar modellen voor vrouwen afkomstig uit de 50er en 60er jaren, de "flip", is weer helemaal trendy. Vrouwen met fijn, steil haar zijn van mening dat de korte en abrupte lagen van de "flip" meer volume aan het model geven.
 
De "flip" is n van de meest gewilde kort haar modellen bij vrouwen, omdat het op meerdere wijzen gestyled kan worden en je zo van meerdere looks kan voorzien. Voor een milde, sexy look gebruik je vr het drogen een spray gel en droogt het haar tot het voor 70-80% droog is. Ga verder met het drogen van je haar met behulp van de fhn en een smalle rolborstel waarmee je de uiteinden van de lokken naar buiten fhnt. Dit is de karakteristieke eigenschap van de "flip". Hoe smaller de schacht van de ronde borstel is, hoe ronder de gekrulde uiteinden naar buiten zullen wijzen.
 
Een creatieve manier om dit model op een andere manier aantrekkelijk te maken is het toepassen van haaraccessoires. Het bovenste deel van het haar kan aan beide kanten naar achteren gebracht worden en vastgezet worden achter de oren met kammetjes en versierde clips of haarstekers. Dit geeft een grappig contrast, een slanke en elegante bovenkant die volledig in balans is met een grappige en naar buiten gekrulde onderkant.
 
Maar je kunt dit kort haar model ook meer structuur en volume geven en werken naar een postmoderne punk of rocker look. TV Babe Micky Hoogendijk is hier een mooi voorbeeld van. Behandel het haar voor volume met bijvoorbeeld een mousse. Draai hierna kleine lokjes haar rond krulspelden en zet ze met stekers vast en droog het haar vervolgens met een diffuser om een mooie structuur te krijgen. In plaats van krulspelden kun je ook lokken haar tijdens het fhnen in je handen kneden door met de hand het haar te pakken en je vuist te sluiten, het vervolgens weer iets los te laten en droog te blazen terwijl je het met je hand iets van je hoofd afhaalt.
 
De "pixie" is een andere favoriet van de vernieuwde kort haar modellen. De "pixie" werd wereldwijd door vrouwen gekopieerd nadat het bekend was geworden door de superslanke mannequin "Twiggy" in de 60er jaren. Nieuwe, levendige varianten op de look waren dit seizoen al te zien op menig vrouwelijke celebrity op de rode loper.
 
Om dit korte kapsel een nieuwe look te geven, dient het haar aan de bovenzijde wat langer te blijven, terwijl met middendeel in onregelmatige lagen wordt uitgedund. De onderste lagen van het haar moeten kort en dicht bij het hoofd zijn. Het is heel gemakkelijk om dit kort haar model voor vrouwen te drogen. Gebruik gewoon je handen en een fhn en gebruik eventueel een straightener om elke sectie wat meer karakter te geven.
 
Kort haar modellen voor vrouwen zijn heel gemakkelijk te onderhouden en geven echt een moderne en jeugdige uitstraling aan vrouwen van iedere leeftijd. Probeer de tips eens uit en creer je eigen "flip" of "pixie" en je hebt een totaal nieuwe en zorgeloze gemakkelijke look die gegarandeerd de aandacht zal trekken.
 
Meer over korte kapsels
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact