Cacaoboter verwijderen

Cacaoboter
Foto: Shutterstock
Vraag: Gisteren liet ik mijn haar permanenten. Het was een gedeeltelijke permanent juist de onderkant van mijn haar, niet de uiterste bovenkant. Om te vermijden dat de oplossing in aanraking kwam met het haar dat niet gepermanent moest worden, deed het meisje in het kapsalon cacaoboter op mijn haar. Ik krijg die er nu niet uit. Het is n vettige boel.
 
Ik heb nog niet mijn hele hoofd gewassen, maar ik heb al geprobeerd om de bovenkant te wassen zonder aan het deel te raken dat gepermanent is, maar het is me niet gelukt het is nog steeds olieachtig en vettig! Ik werd aangeraden om een neutraliserende shampoo te gebruiken, maar ik wil mijn pas gepermanent haar niet ruineren of relaxen.

 
Antwoord: Ik raad aan om een reinigende shampoo te gebruiken en die zorgvuldig aan te brengen op het haar dat ingesmeerd werd met cacaoboter vr het nat te maken. Je kan een handdoek gebruiken, rond het hoofd gewikkeld om het gepermanente deel haar te bedekken. Voeg dan zorgvuldig water toe en masseer tot er schuim ontstaat en voeg daarna traag mr en mr water toe tot het haar zuiver gespoeld is.
 
De reinigende shampoo zou moeten sterk genoeg zijn om de vettige olin van de cacaoboter te verwijderen. Vermijd om die shampoo op het gepermanent haar te hebben. Dit is niet kritiek, aangezien de shampoo het haar niet zal beschadigen; hij zal het gepermanent haar misschien enkel makkelijker uitdrogen aangezien het na het permanenten zo poreus geworden is.
 
Als de eerste wasbeurt met de reinigende shampoo niet genoeg restanten van de cacaoboter verwijdert, kan je de behandeling herhalen. Na het wassen, gebruik je een conditioner om uit te spoelen om de vochtbalans te herstellen en ervoor te zorgen dat de cuticula (schubbenlaag) gesloten is. Wees mild voor je haar terwijl het nat is, aangezien nat haar veel brozer is dan droog haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe verf verwijderen uit haar