Verf verwijderen uit haar

Vrouw die slordig omgaat met verf
Foto: Dreamstime
Vraag: Ik heb droge verf in mijn haar. Hoe krijg ik die eruit?
 
Antwoord: U kunt natuurlijk terpentijn of verfverdunner gebruiken om de verf uit het haar te verwijderen, maar dit zijn sterke verbindingen die nadelige effecten kunnen hebben, om dan nog niet te spreken over de erg sterke geuren. Bovendien kunnen deze stoffen uw haarkleur doen verdwijnen – indien u uw haar verft – en het haar beschadigen.
 
Hieronder vindt u enkele suggesties voor mildere manieren om verf uit het haar te verwijderen:
 
Voor verven op basis van water maakt u het haar gewoon nat en doet u een ruime hoeveelheid van uw favoriete shampoo op het haar. Wanneer de verf in kwestie opgedroogd is, kan het zijn dat u de shampoo een beetje moet laten inwerken om de verf zachter te maken. Daarna gebruikt u een fijne kam om zachtjes de verf uit het haar te halen. Daarna kunt u het haar spoelen zoals gewoonlijk en een goede conditioner gebruiken om de lokken glad te maken.
 
Voor verven op basis van olie gebruikt u olijfolie. Doe de olijfolie op de verfspatten en verwijder de verf zachtjes met een kam met fijne tanden. Is de verf opgedroogd of zijn de vlekken groter, dan moet u misschien méér olie opdoen. Doe daarna folie rond het haar en laat die daar enkele uurtjes zitten.
 
Eens de verf losgekomen is (en het haar doordrongen is van de olie) kunt u de verf beginnen te verwijderen met een fijne kam. Daarna wast u uw haar met uw lievelingsshampoo en herhaalt u dit indien nodig om uw haar opnieuw in evenwicht te brengen. Bovendien is olijfolie enorm goed om het haar te conditionen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér vragen over haar