Haar dat burned out is

Haar dat helemaal kapot is
Foto: Shutterstock
Vraag: Hallo. Ik heb een vraagje en heb raad nodig. Mijn haar is echt dun en heel wat ervan valt uit. Wat zou je aanbevelen voor dit probleem? Ik heb ook last van gespleten uiteinden, het is echt burned out en het komt tot onder de schouders (in laagjes), maar groeit niet omwille van die gespleten uiteinden.
 
Ik zou het wel willen knippen, maar zou je ook niet denken dat het dan té kort wordt, aangezien mijn gezicht rond is? Bedankt alvast voor je tijd. Ik hoop echt op een antwoord.

 
Antwoord: Wel, aangezien je haar tot onder de schouders komt, zou je het toch tot op schouderlengte moeten kunnen knippen zonder het effect ervan op je gezicht te wijzigen. Door het te knippen ben je snel af van die gespleten uiteinden.
 
Wat de “burned out” conditie van je haar betreft, stel ik voor om een shampoo en conditioner te gebruiken die speciaal bestemd zijn om gladde en zijdezachte resultaten te geven. Gebruik die producten zoals aangegeven en tenminste gedurende één week en geef jezelf een diepteconditioningbehandeling met een conditioning crème die rijk is aan vocht.
 
Doe de crème op het haar, bedek het haar met een plastieken kap en verwarm het hoofd onder een droogkap, met verwarmde handdoeken uit de droogkast of met een föhn met diffuser. Laat de conditioner ongeveer 20 minuten inwerken terwijl je je hoofd warm houdt. Spoel het haar met koud water en ga het tot slot stylen zoals gewenst.
 
Je kan je haar een vollere look geven door het ondersteboven te drogen, maar als je haar in werkelijkheid uitvalt in plaats van afbreekt, dan zou je best naar een dokter gaan om de oorzaak te achterhalen. Er zijn veel mogelijke oorzaken voor haarverlies en die gaan van genetische aanleg tot ziekte en voedingstekorten. Een kapper kan je helpen om haarbreuk en beschadiging te behandelen, maar voor haarverlies moet je naar je dokter.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Moet je dun haar kort dragen?