Kort haar & brede gezichten

Kort kapsel voor een breed gezicht
 
Vraag: Past kort, steil en lichtjes gelaagd haar goed bij vrouwen met brede (vierkante of rechthoekige) gezichten?
 
Antwoord: Over het algemeen denk ik van niet. Als de bedoeling van het knippen en stylen van het haar is om de illusie van een ovalen gezicht te wekken, dan zal dat niet lukken met kort, steil en lichtjes gelaagd haar bij een vrouw met een breed (vierkant/rechthoekig) gezicht.
 
Gewoonlijk heeft een breed gezicht nood aan hoogte om harmonie te brengen in de vorm van het hoofd en aan zachte gebogen lijnen om de hoeken van het gezicht in evenwicht te brengen. Een kort kapsel kán werken, maar dan zou het toch lang genoeg moeten zijn om te komen tot net voorbij de kaaklijn en het zou ook moeten inwaarts buigen om tegengewicht te bieden aan het vierkant effect van de kaak.
 
Vermijd piekerige looks of hoekige snitten, want die zullen er alleen maar voor zorgen dat de hoekige vormen die reeds aanwezig zijn in het gezicht nogmaals beklemtoond worden.
 
Als je een pony wil of nodig hebt, ga die dan zó textureren dat je een “horizontale” lijn over het voorhoofd vermijdt. Deze horizontale lijn zou de breedte van het gezicht benadrukken. Een gebogen pony zou goed werken, vooral dan indien getextureerd, want zó krijgt het gezicht een verzachtend effect om tegengewicht te bieden voor de vierkante look.
 
Het kapsel mag slechts een minimum aan volume hebben aan de zijkanten, want extra volume zal het gezicht alleen maar breder maken.
 
©Kapsels.net
Foto: Sergey Zapotylok/Shutterstock
 
Hoe krijg je een goed geknipt kapsel?