Gedeeltelijke body permanent

Kort haar met een permanent
Foto: Hightower/Shutterstock
Vraag: Ik wil een body permanent aanbrengen op de achterkant van mijn kort (op oorlengte gelaagd) haar. Ik heb blonde mèches van een doe-het-zelfkit over heel de voorkant/kruin voorwaarts en opzij. De achterkant van mijn haar is niet met kleur behandeld of heeft enkel een paar mèches op een paar plaatsen.
 
Mag ik de achterkant van mijn haar een body permanent geven zonder mijn fijn haar te beschadigen? Welke krullers zal ik gebruiken en welke permanent is er makkelijk beschikbaar voor dit doel? Is dit iets wat ik moet laten uitvoeren door een kapper?

 
Antwoord: Zolang je haar in goede conditie is, je een permanentformule kiest voor fijn haar en je de richtlijnen zorgvuldig opvolgt, is er geen reden waarom je je haar niet kan permanenten op om het even welke plaats.
 
Het permanenten van een deel haar op het hoofd heet gedeeltelijke permanent en in het ergste geval zal je gewoon niet goed aan de achterkant van je hoofd kunnen om het haar op de rollers te doen en de permanentchemicaliën gelijkmatig te verdelen.
 
Ik raad dus aan om de hulp in te roepen van een vriendin om het haar te wikkelen en de chemicaliën aan te brengen en dit om accidentjes en een vuile boel te vermijden. Wat de te gebruiken rollers betreft, moet ik zeggen dat dit afhangt van het formaat van krul dat je wenst.
 
Tenzij je érg krullend haar wil, kan je als vuistregel een roller nemen die breed genoeg is om het haar niet méér dan twee volle draaien rond te wikkelen.
 
Bij je schoonheidszaak kan je heel wat permanentkits aantreffen, maar veel van hen vereisen een vergunning om ze te kunnen kopen. Onder diegenen die beschikbaar zijn voor een breed publiek, probeer je best eens Ogilvie Home Perm, want dit product is algemeen gekend en het is ook een permanent die zichzelf timet en daardoor minder vatbaar is om schade te veroorzaken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe meer body krijgen in je haar