Nicole Richies blonde haar

Nicole Richie kapsel
Nicole Richie - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Vraag: Ik heb bruin haar, het is nummer 4. Ik wil dat mijn haar lijkt op dat van Nicole Richie geknipt in een lange, blonde bob. Zou dit mijn haar t veel beschadigen en hoe vaak zou ik het moeten laten herkleuren?
 
Antwoord: Het haar van Nicole Richie bevat meerdere kleurtinten, gaande van 8 tot 10. Dit betekent dat je je natuurlijke haar minimum 4 tinten zal moeten oplichten om het gewenste resultaat te bekomen en dat het ook wat lightening vooraf zal nodig hebben.
 
Als je haar nu in goede conditie is, zou je professioneel kapper moeten in staat zijn om jou het gewenste kleur te geven zonder je haar te beschadigen. De behandeling zal wel hard zijn voor je haar en je zal heel wat energie moeten steken in de nabehandeling om het haar te rehydrateren en gezond te houden.
 
Zorg er wl voor dat je kapper eerst een test doet op je haar om er zeker van te zijn dat je haar deze methode kan doorstaan en om te weten hoe lang het zal duren om het kleur dat jij wil te bekomen en ook om er zeker van te zijn dat je niet overgevoelig bent voor de gebruikte chemicalin. Dit is zker niet de kleuring om thuis zelf uit te proberen, alleen al omdat deze haarkleuring constant toezicht vereist om te waarborgen dat alles wel op een veilige manier gebeurt.
 
Om op je vraag in verband met het herkleuren te antwoorden, kan ik zeggen dat je deze toepassing om de 6 8 weken zult moeten herhalen. Aangezien iemands haar gemiddeld zon goede cm per maand groeit, zal je na 6 8 weken ongeveer 2 2,5 cm nieuw haar hebben.
 
De uitgroei zal hl duidelijk zijn omwille van het grote verschil tussen de 2 kleuren. Je kan de tijd tussen twee kleuringen wat rekken door creatieve stylingmethodes, zoals een zigzagscheiding om de zone rond de hoofdhuid wat te camoufleren.
 
Maar tch is 10 weken waarschijnlijk de langst mogelijke periode die je kan laten tussen twee kleuringen vooraleer je haar duidelijk nood heeft aan een nieuwe behandeling.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Blond worden