U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haar Bleken Na Het Relaxen

Vraag: Is het OK om haar te bleken 3 en een halve week na het relaxen? Ik kan me dit niet meer van op school (schoonheidszorgen) herinneren.
 
Antwoord: De tijdspanne tussen een relaxbehandeling en verdere chemische toepassingen is minder belangrijk dan de conditie van het haar na de relaxbeurt. Gewoonlijk wordt het kleuren of bleken van het haar tenminste 2 weken uitgesteld, om het haar de nodige tijd te geven om te normaliseren en vocht te herstellen vooraleer het bloot te stellen aan verdere chemicaliën.
 
Het is uitermate belangrijk om aandacht te besteden aan de conditie van het haar waarmee je werkt en bij de minste twijfel STEEDS, ik herhaal het, STEEDS een test te doen om te vermijden dat er beschadiging optreedt. (Neem een klein stukje haar van de klant op een onopvallende plaats en doe het in de bleekmengeling, hou de behandelingsduur nauwkeurig in de gaten en kijk goed naar het resultaat.) Wanneer het haar gunstig reageert op de test, kan je zeggen dat de behandeling veilig is.
 
Zelfs al ís de test succesvol, controleer toch zorgvuldig tijdens de behandeling en wees erop voorbereid om de bleekmengeling uit te spoelen van zodra er ook maar één probleempje is of van zodra het haar het gewenste kleurniveau bereikt heeft.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact