Gebleekt haar en permanenten

Gebleekt haar met een permanent
Foto: Aaron Amat/Shutterstock
Vraag: Kan ik mijn haar blond laten bleken en dan op dezelfde dag permanenten? Indien ja, wat doe ik dan eerst: bleken of permanenten?
 
Antwoord: De meeste salons zullen geen kleuring en permanent tegelijkertijd uitvoeren.
 
In de meeste gevallen wordt de permanent eerst toegepast en de kleuring dan één of twee weken later. Dit is omdat de waterstofperoxide gebruikt om een permanent te neutraliseren (die oxidatie gebruikt om de disulfidebindingen te herstellen) er kan voor zorgen dat de haarkleur verheldert of wijzigt.
 
Het haar eerst kleuren zou kunnen betekenen dat het helderder wordt dan gewenst of dat de kleur die je aanvankelijk gekozen had, plots vervormd wordt.
 
De kapper zal heel voorzichtig moeten zijn wanneer hij je haar, dat reeds gepermanent is, gaat bleken, want door het permanenten is het haar poreuzer en daardoor zal het makkelijker in staat zijn om het bleekmiddel te absorberen en de kleurmolecules die daar verspreid worden los te laten.
 
Dit betekent dat het haar vermoedelijk veel sneller zal verhelderen en het zal ook betekenen dat het erg gevoelig is voor de betrokken chemicaliën
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Op dezelfde dag haar permanenten en kleuren