Een baard bleken

Man met een grijs wordende baard
Foto: Stockfour/Shutterstock
Vraag: Ik ben er 60 en heb voor de eerste maal een baard. Die is meestal wit, maar hier en daar zit er wat donker in. Ik zou hem helemáál wit willen. Kan dit op één of andere manier?
 
Antwoord: Je kan hem proberen te bleken, maar ik moet je waarschuwen dat het beste wat je gewoonlijk kan bekomen bij de donkere haren ofwel lichtgeel is (door het haar te bleken) ofwel platinablond (door het haar te lightenen en te kleuren).
 
Er is momenteel géén product beschikbaar dat jou dat “witte” haar zal geven dat jij zou willen als vast kleur. Er bestaan tijdelijke haarkleuren die ondoorschijnend zijn, wat het haar witter zal maken, maar die zouden iedere keer dat je je gezicht wast moeten toegepast worden.
 
Wees je bewust dat als je kiest voor platinablond door te lightenen en te kleuren, je dan de grijze haren waarschijnlijk ook zal meekleuren. Door het haar te bleken, zullen je donkere haren lichtgeel worden, maar zullen de grijze haren onveranderd blijven, want die hebben geen kleur in zich.
 
Als je voor deze tweede methode kiest (het bleken dus), wees dan uitermate voorzichtig: gebruik enkel haarbleekmiddel dat veilig is om toe te passen op de huid. Sommige bleekmiddelen, vooral die in poedervorm, zijn enkel bestemd voor gebruik op de hoofdhuid en kunnen tamelijk ernstige chemische brandwonden veroorzaken als ze in contact komen met de huid.
 
Ga naar je lokale supermarkt en vraag een winkelbediende om je de haarbleekmiddelen te helpen zoeken die zij verdelen. Kies er één die veilig zal zijn om in contact met je huid te gebruiken of vraag naar additieven die chemische brandwonden zullen helpen voorkómen wanneer ze vermengd zijn met een product. Dit zou een goed idee zijn, om het even welke eindlook je wil bereiken (je zal hoe dan ook de donkere haren moeten bleken vóór het toevoegen van een kleur als je de “platinablonde” look wil).
 
Wees erop voorbereid dat je je baardhaar écht zal moeten conditionen na deze toepassingen. Donker haar lightenen tot een bijna-wit niveau zal hardnekkig zijn voor je haar en zelfs gezichtshaar kan broos worden en vatbaar zijn voor breken wanneer het blootgesteld wordt aan hardnekkige chemische methodes.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een baard en snor grijs kleuren