Baard en snor grijs kleuren

Moderne oudere man met baard en snor
Foto: Stockfour/Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik mijn “zout en peper” baard en snor grijs kleuren?
 
Antwoord: Als je je baard en snor wil kleuren om een éénzijdig grijze kleur te bekomen, dan vrees ik dat er niets anders opzit dan te hopen op een stapsgewijs platinablond resultaat na het gebruik van bleekmiddelen en kleuringen.
 
Er is tegenwoordig géén product op de markt dat jou permanente “witte” kleurresultaten zal geven. Je kan bij de theaterafdeling make-up vinden om acteurs op de scène een mooie, grijze baard te bezorgen, maar niets in het rijk der professionele haarkleuren.
 
Als jouw vraag echter is hoe je een andere kleur kan toepassen over je zout en peperkleur heen, dan heb je wél een aantal opties. Je kan één van de vele haarkleurproducten gebruiken die speciaal ontwikkeld werden om bij mannen het grijs te bedekken. Je kan ook kleuren selecteren uit traditionele haarkleurformules om bij je haar te doen passen indien gewenst.
 
Het enige minpunt is dat gezichtshaar resistent kan zijn voor kleur en misschien wel voorbehandeld moet worden (door een kleurontwikkelaar op het haar te laten inwerken gedurende een paar minuutjes) vooraleer het kan gekleurd worden.
 
Het zal wél moeilijk worden om de kleur aan te brengen zonder een knoeiboel te veroorzaken op je gezichtshuid. Dit kan eenvoudiger gemaakt worden door het gebruik van een tandenborstel om de kleurmengeling aan te brengen en door het gebruik van een vlekverwijderaar achteraf.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is het mogelijk om een baard of snor te kleuren?