Acne en vet haar

Vrouw met kort vettig haar
 
Vraag: Ik probeer mijn haar om de twee dagen te wassen, maar sinds ik het onlangs kort liet knippen wordt het reeds na ťťn dag echt vettig. Nu moet ik het dus elke dag wassen of mijn gezicht wordt vettig en ik krijg acne. Ik weet niet wat te doen; ik heb reeds verschillende shampoos geprobeerd (Head and Shoulders, Garnier, Suave), maar niets lijkt te helpen. Help me alsjeblief.
 
Antwoord: Vermoedelijk heb je te kampen met dit probleem omdat je haar nu kort is en je niet meer zoveel haar hebt om de oliŽn die je hoofdhuid produceert te absorberen. Dit is een veel voorkomend probleem en gelukkig zijn er enkele tips die je zullen helpen om ermee af te rekenen. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat je een shampoo hebt voor vet haar. Het merk doet er niet toe, wel de samenstelling.
 
Je hebt een shampoo nodig met voldoende reinigende surfactanten om het teveel aan olie uit het haar te verwijderen. Je zal ook moeten switchen van een conditioner om uit te spoelen naar een leave-in conditioner (bij voorkeur in sprayvorm) om te voorkomen dat er nog meer oliŽn op haar en hoofdhuid komen. Dit zou moeten helpen in jouw situatie, maar er zijn nog een aantal zaken die je kunt doen.
 
Gebruik toverhazelaar op een katoenen doekje en doe dit op de hoofdhuidzone om het teveel aan olie te verwijderen. Je kan de toverhazelaar ook gebruiken als een ďlaatste spoelingĒ in de douche na het wassen. Zo zal elk restant van olie van de hoofdhuid verdwijnen en krijgt je haar meer body bij het stylen.
 
Gebruik de toverhazelaar op je nat haar vooraleer je het met de handdoek droogt. Je conditioner in sprayvorm kan je op je haarpunten doen daar waar het het meest nodig is nadat je je haar met de handdoek gedroogd hebt.
 
Nog een tip om de olieproductie van de hoofdhuid te doen verminderen is het gebruik van koud water na het wassen. Gebruik zo koud mogelijk water en doe de koude spoeling vůůr het aanbrengen van de toverhazelaar op het haar. Het koele water helpt om de poriŽn en follikels te dichten en zal de productie van zweet en olie door de hoofdhuid doen afnemen.
 
Borstel tot slot je haar elke avond met een kam met natuurlijke haren Ė zwijnenhaar of iets dergelijks. Er bestaat geen specifieke norm voor het aantal keren dat je met je borstel door je haren gaat. Start gewoon vooraan en ga naar achter over de hoofdhuid en werk daarna in omgekeerde richting terug naar voor. Het borstelen zal de hoofdhuid masseren, de circulatie in de bloedvaten van de hoofdhuid stimuleren en helpen om de olie- en zweetproductie te regelen.
 
Dit zijn allemaal efficiŽnte manieren om haar dat tť vet is te helpen bestrijden.
 
©kapsels.net
Foto: In Green/Shutterstock
 
Zie ook: Lang haar en acne