Kapsels uit de jaren 1920

Kort kapsel met vingergolven uit de jaren 1920
Afbeelding: AI-illustratie
Vraag: Ik heb lang (tot halfweg de rug), dik, rood, golvend haar. Ik ben onlangs 20 kg vermagerd (ik heb nu een gemiddelde lichaamsbouw) en herontdekte mijn erg in het oog springende jukbeenderen. Ik vind dat mijn haar – dat ik nochtans leuk vind – mijn gezicht niet maximaal flatteert. Ik zou een kapsel uit de jaren 20 willen dat aan de voorkant puntig is langs de jukbeenderen en langs achter kort met een zijdelingse pony.
 
Mijn gezicht is ovaal en al mijn gelaatstrekken zijn normaal (alhoewel mijn voorhoofd toch wat hoog is). Ik zou willen weten of het mogelijk is om dergelijk kapsel te hebben met van nature golvend haar. Of zou dit er belachelijk uitzien? Ik heb met een kapster hierover gepraat, maar ze was niet al te behulpzaam en aangezien dit toch een grote stap is, zou ik wel wat raad kunnen gebruiken.

 
Antwoord: Eigenlijk vragen veel van de kortere bob kapsels uit de jaren 20 om golvend haar. Een van de meer algemene manieren om die look te bekomen werd vingergolven genoemd. Het haar werd ingesmeerd met stylingproduct en – met behulp van een kam en de vingers – werd het in een reeks bogen gekamd. Men liet het dan drogen en verzachtte het vervolgens met een kam of borstel. De bedoeling was om natuurlijk golvend haar te creëren en dat was in die periode érg in de mode.
 
In feite kan je kijken naar de kapsels die voorkomen in de filmversie van de musical Chicago. Daar zie je goede voorbeelden van korte kapsels uit die periode. Als je de bedoeling hebt om je nieuw verkregen jukbeenderen te accentueren, dan zou ik aanraden dat je gaat voor een bob snit op een gelijke lengte die zich bevindt tussen het puntje van de neus en de lippen. Afhankelijk van hoe golvend je haar is, kan je de uiteinden met een scheermesje bewerken om de look te verzachten. Bij érg golvend haar en krullend haar werkt dit niet zo goed.
 
Het beste advies dat ik je echter kan geven is in kapselmagazines kijken (gewoonlijk te vinden in de grotere krantenkiosken en bij de tijdschriftenafdeling van sommige winkels) en ook in andere tijdschriften op zoek gaan naar mensen met gelijkaardige gezichtsvormen en haartypes als die van jou; kijk wat je aantrekkelijk vindt of waar je naar op zoek bent. Je kan zelfs het internet afschuimen op zoek naar foto’s en afbeeldingen van beroemdheden en andere mensen door zoektermen als “korte bob” of “kapsels jaren 20” enz… in te tikken.
 
Gatsby kapsel uit de jaren 1920
Afbeelding: AI-illustratie
Jammer genoeg is het niet mogelijk om een echt nauwkeurige kapselsuggestie te doen of een bevestiging van jouw idee te geven door een beschrijving alléén, want er zijn zoveel factoren doe een rol spelen bij het kiezen van het gepaste kapsel.
 
Het vinden van een foto van iemand met dezelfde gelaatstrekken en een kapsel dat jij voor jezelf zou wensen, is een beter uitgangspunt om te gaan praten met je kapper en dat laat je ook toe om beter mee te delen wat je eigenlijk wil.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Vintage kapsels