Je uitgroei omarmen

Donker haar met zichtbare uitgroei aan de wortels
Foto: Bigstock
Laten we duidelijk zijn: we hebben niet altijd de tijd om onze uitgroei bij te werken. De waarheid is dat we soms vergeten zijn dat er alweer zes tot acht weken voorbij zijn en dat het dus tijd is om de uitgroei te laten bijwerken. Maar nu zit onze agenda vol en kunnen we niet naar het kapsalon. Er is geen tijd en misschien ook niet voldoende geld om te gaan en ons haar professioneel te laten verven, dus hoe moet het nu verder?
 
Hoe verbergen we op natuurlijke wijze onze uitgroei wanneer die zichtbaar begint te worden, vooral wanneer onze natuurlijke haarkleur beduidend donkerder is dan de kleur die we gekozen hebben? Ben je van nature een brunette, maar heb je gekozen voor blond haar, dan zou het resultaat kunnen zijn een ongewilde terugkeer naar de look van Madonna uit de jaren 1980 en dit is totaal niet wat je wenste.
 
Er is niets mis met uitgroei die zichtbaar is; zelfs mensen die hun haar niet verven kunnen het hebben, gewoon naarmate ze ouder worden of wanneer het haar lichter kleurt tijdens de zomermaanden en geleidelijk uitgroeit in de winter. Welke eenvoudige oplossingen en trucjes zijn er dus die je kunt toepassen en die niet peperduur zijn?
 
Verander je scheiding
 
Laten we starten bij het meest eenvoudige: de manier van verdeling van je haar veranderen. Een scheiding in het midden is een goede manier om te zeggen “hallo, kijk naar mijn uitgroei”, vooral wanneer je vettig haar hebt. Maar een zijscheiding of een paardenstaart glad naar achter kan helpen om de buitensporige uitgroei te helpen verbergen en zelfs je dagelijkse look op te vrolijken.
 
Het haar met uitgroei van Madonna
Madonna - Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
Wat als je kort haar of een pixiesnit hebt? Dan kan je de manier waarop je je haar gaat stylen veranderen door te kiezen voor een zigzagscheiding. Dit zal je look zodanig opfleuren dat je wortels zelfs geen probleem meer vormen. Dit is dus één van de gratis manieren om je uitgroei te verbergen tot je het kan laten bijwerken.
 
Volume en accessoires
 
Een andere geweldige en goedkope manier is het volume van je haar accentueren, want dit zal de aandacht afleiden van de wortels en het accent leggen op de kruin tot de punten. Je kan ook wat zoutspray op je haar doen en jezelf beach waves geven. Zo zullen je wortels makkelijk versmelten met je geverfde haar voor de tijd die nodig is. Er is dus echt geen reden tot stress.
 
Heb je reeds te veel volume (dat gebeurt), beleef dan wat plezier aan krullen en maak die grandioos, want hoe meer je inzet op de rest van je haar, hoe minder iemand de onaangeroerde delen zal opmerken en laat dit nu exact zijn wat je wil bekomen.
 
Het haar met uitgroei van Dakota Fanning
Dakota Fanning - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Wat accessoires betreft, ze kunnen een enorme rol spelen in het maskeren van je uitgroei. Gebruik haarbanden, wraps, funky spelden en tijdens de zomer zijden bloemen. Ze zullen je lokken aankleden op een leuke manier en je een goede reden geven om te spelen met haarstukjes die je misschien hebt en anders geen kans geeft. Uitgroei kan eigenlijk heel wat plezier betekenen nu je erover nadenkt!
 
Schakering
 
Ben je over het algemeen aan de luie kant wat het verven van je haar betreft, dan is het beste idee de kleur waarvoor je kiest niet ver verwijderd houden van de schakering van je natuurlijke kleur. Ben je grijs aan het worden, dan kan je misschien overwegen om je haar te verhelderen tot een leuke schakering van blond die altijd eventuele vervelende grijze haartjes die opduiken zal afzwakken.
 
Lees verder ...