Skunk kapsel of tweekleurig haar

Billie Eilish kapsel met tweekleurig haar
 
Wat heeft een stinkdier met haar te maken, vraag je je wellicht af. Skunk (de Engelse vertaling van het diertje met typische zwart-wit gestreepte vacht) is de benaming voor een gelijkaardig kapsel in een opvallend patroon van twee contrasterende tinten en is terug van weggeweest.
 
Stinkdier of skunk
 
Het is niet langer enkel voorbehouden voor Cruella de Vil. Diverse beroemdheden, zowel zangeressen, actrices als influencers, hebben zich recent zoín kapsel aangemeten. Waarom dus niet zoín duo van kleuren voor jou?
 
De trend dateert eigenlijk al uit de jaren 90. Toen reeds was het in de mode om je twee voorste haarlokken van een bont kleurtje te voorzien, zonder overgang met de rest van je haar. Weg subtiliteit. Welkom statement.
 
De trend werd nieuw leven ingeblazen door trendsetters zoals Dua Lipa (die het nu eens bij blond-zwart houdt en dan weer kiest voor rood-zwart) en Billie Eilish (die nog een stapje verder gaat en kiest voor fluogroen-zwart).
 
Dua Lipa met tweekleurig haar of skunk kapsel
 
Misschien is het dus nu de beurt aan jou. Een tip: we raden je aan om toch best naar de kapper te gaan wanneer je voor een permanente kleuring kiest. Het zou namelijk kunnen dat je lijkt op Cruella de Vil wanneer je thuis zelf experimenteert.
 
Kleur in je haar brengen kan op veel manieren. Een tijdelijke kleuring is ideaal om eens iets nieuws uit te proberen. Ook met haarkalk kan je aan de slag om wat kleur te brengen in je haar. Beide methodes zijn veilig voor de conditie van je haar.
 
Wil je een permanente nieuwe kleur, dan komt er een kleuring aan te pas. Afhankelijk van de gewenste kleur zullen je haren ook moeten gebleekt worden. Hier komen dan wel chemicaliŽn bij kijken en is een goede haarverzorging essentieel.
 
Charlize Theron met erg kort haar of een pixie
 
Lijken de kapsels op bovenstaande fotoís jou wat tť drastisch? Het kan ook subtieler. Charlize Theron bewijst met haar pixie dat je ook mee kunt zijn door een beetje van de skunk look te stelen zonder daarbij in overdrive te gaan.
 
©Kapsels.net
Foto's: Unsplash & PR Photos