Kapsels voor een eerste afspraak

Man en vrouw op een eerste afspraakje
Foto: Depositphotos
Paniek voor je eerste afspraakje? Niet nodig, hij zal ook zenuwachtig zijn en misschien wat nieuwe outfits passen, zijn lach oefenen en zijn kapsel in de spiegel bekijken. Bij een eerste afspraakje draait alles om de eerste indruk en je wilt de beste indruk achterlaten. Niet alleen dat, je wilt hem omverblazen! En dat zul je doen als je, ten eerste, ontspannen bent en vervolgens enkele van de stijladviezen volgt die we hier hebben verzameld.
 
Wees jezelf
 
Laat je ware zelf zien en doe niet alsof of probeer jezelf niet voor te stellen op een manier waarvan je denkt dat hij die misschien leuk zal vinden. Meestal werkt dit niet op de lange termijn. Het maakt niet uit of je haar lang, kort, gewaagd of conservatief is: kies een kapsel dat het beste bij jou past en houd het eenvoudig, natuurlijk en toegankelijk. Probeer niet te hard om indruk te maken, want dat komt gewoon wanhopig over.
 
Jeans of een zwart jurkje
 
Het juiste kapsel voor je speciale afspraakje hangt uiteraard af van de aard van de date. Ga je uit eten en naar een film, naar de opening van een kunsttentoonstelling, fietsen of naar een honkbalwedstrijd? We zullen je ideeën geven voor casual en meer geklede kapsels voor zowel kort als lang haar, en er zijn zelfs kapsels die voor elke gelegenheid geschikt zijn! Maar onthoud altijd de volgende uitdrukking: less is more.
 
Eerste afspraakje kapsels voor kort haar
 
Sommige mannen houden gewoonweg van korte kopjes bij vrouwen. Korte haarsnitten zijn eenvoudig, opwindend, toegankelijk en tegelijkertijd sexy. Ze kunnen gemakkelijk zowel casual als chic worden gemaakt.
 
Voor een casual look kun je je pas gewassen haar gewoon wat rommelig maken. Misschien kun je de zijkanten naar achteren doen met een beetje product en het bovenste haar in verschillende richtingen stylen. Hierdoor krijgt kort haar meer textuur en dynamiek. Een schuine pony zal de aandacht meer op de ogen vestigen. Zorg ervoor dat je geen gel gebruikt die erg hard of stijf wordt als het droog is. Kies liever voor een lichte mousse en wat haarlak. Dit soort kapsel past bij elke outfit en ziet er prachtig uit bij elke gelegenheid. Als je echter een extra boost aan je look wilt geven, kun je aan één kant een sprankelende haarspeld toevoegen.
 
Vrouw met een kort kopje of een pixiesnit op een eerste date
Foto: David De Lossy/Photo Images/Canva
Korte bobs moeten gewoon worden gelaten zoals ze zijn, in hun elegante, verfijnde eenvoud. Misschien kun je de delen langs je wangen een kleine buiging naar je gezicht toe geven voor meer pit en verfijning. Gebruik een gladmakend serum om rebelse haartjes en statische elektriciteit te vermijden.
 
Kort haar heeft de neiging er sportief uit te zien. Als je de look wilt verzachten, gebruik dan een ronde borstel tijdens het föhnen om de haarpunten omhoog en naar buiten te laten wippen voor een leuke, warrige uitstraling. Enkele accenten met een krultang om kleine, speelse buigingen en textuur aan de randen toe te voegen, zijn ook een geweldige touch - subtiel maar met veel impact.
 
Eerste afspraakje kapsels voor lang haar
 
Opsteken of los dragen: dat is de grote vraag. Als je twijfelt, kies dan voor los haar. Mannen houden van niets meer dan mooi, lang en vrij bewegend haar waar ze met hun handen doorheen kunnen gaan. De aantrekkingskracht van lang haar mag niet onderschat worden; het is nog steeds een sterk symbool van vrouwelijkheid en werkt op een diep niveau in op het psyche van je partner.
 
Voor de uitstraling van "het leuke buurmeisje" kun je kiezen voor een half opgestoken kapsel! Dit betekent dat je de sectie haar aan de voorkant van je oren neemt en naar achteren stylet, waar je dan een speldje gebruikt om het haar op zijn plaats te houden. Enkele dunne lokken die vrij langs je gezicht bewegen, zien er leuk uit.
 
Een prachtig alternatief kan een paardenstaart zijn: de oude favoriet voor warme dagen die ook zijn charme behoudt tijdens spannende dates. Masseer wat mousse in je handdoekdroge haar en maak het warrig met je vingers terwijl het droogt. Dit creëert interessante textuur. Verzamel vervolgens al je haar achteraan, maar trek het niet te strak. De look moet speels zijn en niet te strak. Een erg leuke manier om de paardenstaart vast te maken, is door een elastiekje te gebruiken dat overeenkomt met de kleur van je haar en het elastiekje vervolgens te verbergen met een plukje van je eigen haar. Deze look heeft een perfecte balans tussen casual en elegantie en kan nooit misgaan. Als je haar lang genoeg is, probeer dan een onweerstaanbare vlecht die zachtjes over één schouder valt. In plaats van een gewone vlecht met 3 strengen, kun je eens een visgraatvlecht proberen.
 
Wees voorzichtig met opsteekkapsels. Ze zijn netjes, vrouwelijk en romantisch, maar kunnen snel te veel zijn. Nogmaals: less is more, en de beste opgestoken kapsels voor een eerste afspraak zijn casual, warrige looks die een ontspannen uitstraling hebben. Te ingewikkelde kapsels kunnen lijken alsof je gewoon te hard je best probeert te doen. Een rommelige knot met losse plukken an de zijkant is absoluut verleidelijk!
 
Krullend haar
 
Laat het pronken in zijn natuurlijke schoonheid! Gebruik een gladmakend product en mogelijk een speciale gel om de krullen te versterken. Borstel of kam de krullen niet uit, anders veranderen ze in één grote pluizige massa.
 
Vrouw met lang los haar op een eerste date
Foto: Jupiterimages/Photo Images/Canva
Hoe haaraccessoires te gebruiken
 
Haarbanden zijn opnieuw trendy en ze zijn een snelle en stijlvolle manier om je haar op te fleuren. Ze houden lang haar uit je gezicht en voegen ook een leuk vleugje kleur toe aan korte kapsels.
 
Als je een elegante sprankeling aan je kapsel wilt toevoegen, probeer dan een haarspeldje met strass-steentjes, maar houd het bescheiden: één is genoeg. Je wilt er niet echt "overladen" uitzien, maar een beetje bling bling op de juiste plek kan erg mooi zijn.
 
Vermijd haarstukjes, zoals een clip-on paardenstaart of felgekleurde clip-on extensions. Als je de lengte van je haar gaat faken, heeft dit hetzelfde effect als gekleurde contactlenzen. Hij zal al snel ontdekken dat het niet echt is en zal er misschien niet enthousiast over zijn.
 
Last-minute trucjes
 
Stel je voor dat je op zeer korte termijn een date hebt en niet genoeg tijd hebt om je helemaal klaar te maken en je haar te wassen. Wanhoop niet. Er zijn een paar snelle manieren om je look op te frissen. Als je lang haar hebt, borstel het dan over je hoofd en spray er een beetje haarlak doorheen. Breng het weer terug en schud het los, en je krijgt een veerkrachtig, volumineus kapsel dat eruitziet alsof je net hebt geföhnd. Gebruik een krultang voor kleine accenten en om het haar in de juiste richting te brengen.
 
Om kort haar snel te stylen, bespuit je het met een beetje water, maak je het warrig met wat mousse en style je het met je vingers of kam je het voor een gladdere of retro look.
 
Met je haar in een flatterende vorm, heb je alleen nog een aantrekkelijke maar comfortabele outfit nodig. Voeg nog wat make-up toe (houd het natuurlijk, met aardse tinten en leg de nadruk op de ogen) en je bent klaar voor romantiek. Een kleine tip: breng een vleugje van je favoriete parfum aan in je haar. Spuit een beetje op je polsen, wrijf ze tegen elkaar en beweeg ze dan zachtjes door je haar. Subtiliteit is de sleutel.
 
Geniet en moge je eerste date het begin zijn van iets moois!
 
Door Bea | | ©Kapsels.net