Hoe haar uit de oren verwijderen

Man die oorhaar aan het verwijderen is
Foto: Lakov Fillimonov/Shutterstock
Minder haar op het hoofd en mťťr haar op de meeste ongewenste plaatsen, zoals oren en neus, is een normale plaag bij veel mannen op middelbare leeftijd. Het onderzoek dat op dit vlak gevoerd werd, is verre van afdoend, maar is er genoeg bewijs om te suggereren dat de oorzaak het hormoon dihydrotestosteron is. Dit hormoon wordt bij alle menselijke wezens geproduceerd, maar het is meer buitensporig bij mannen, vooral dan bij oudere mannen.
 
Veel wetenschappelijke verslagen beweren dat dihydrotestosteron verantwoordelijk is voor mannelijke kaalheid, maar een minder aantal rapporten heeft het over datzelfde hormoon als oorzaak van het steeds groter wordend aantal haren dat uit oren en neus van oudere mannen steekt. Die mannen kunnen echter hulp gebruiken. Er bestaan gelukkig heel wat raadgevingen en producten.
 
Waarom zouden mannen zich druk moeten maken om haar dat uit de oren steekt?
 
Vrouwen? Maten? Ouder worden? Het lijstje gaat maar verder: er zijn heel wat redenen waarom mannen in staat van paniek zijn de dag waarop ze het eerste haartje vinden dat uit de oren steekt. Zoín haar kan onaantrekkelijk zijn en een indicatie zijn van de echte leeftijd van de man. Daarnaast kan het ook vervelend gaan jeuken. Het gehoor kan ook aangetast worden door te veel oorhaar.
 
Dit is logisch: wanneer dikke haren als een jungle groeien en het oor omringen, dan verloopt het horen op een meer gedempte manier. En de redenen waarom mannen zich druk maken om oorhaar stoppen hier niet. Haar in de oren kan ook een afzetting van wax veroorzaken en een bedreiging vormen voor de mannelijke hygiŽne.
 
Hoe mannelijk oorhaar verwijderen
 
Er zijn verschillende manieren om deze onaantrekkelijke haren te verwijderen. Trimmer voor oorhaar Een schaar lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in realiteit is dit de minst efficiŽnte en de meest gevaarlijke manier om oorhaar te elimineren. Eťn fatale verkeerde knip en het oorkanaal kan blijvend beschadigd zijn.
 
Hebt u enkel een schaar ter beschikking, zorg dan voor een erg scherpe schaar, die klein genoeg is om comfortabel in het oor te passen en zo de kans op een ongeval en schram vermindert.
 
Een pincet is ook een populaire tool om haar uit de oren te verwijderen, maar opnieuw moet u extra voorzichtig zijn. Met een pincet kunt u ontstekingen en kwetsuren veroorzaken en vaak leidt dit tot een infectie, om nog maar te zwijgen over de pijn die gepaard gaat met het uittrekken van haartjes in deze delicate zone.
 
Elektrische oortrimmers zijn de meest pijnloze, efficiŽnte en aanbevolen methode om het teveel aan haar uit het oor te verwijderen. Om maximale resultaten te garanderen en de kansen op een ongeval te minimaliseren, moet u de trimmer gebruiken in een verlichte ruimte, bij voorkeur met een vergrootglas spiegel. Reinig eerst de oren, zodat er geen wax, vuil en restanten inzitten, wat de efficiŽntie van de oortrimmers zou kunnen belemmeren.
 
Omdat oorhaar zo vaak voorkomt bij ouder wordende mannen, zijn er veel oorhaartrimmers op de markt en het kan wat verwarrend zijn om een goede keuze te maken. Panasonic is een merk dat goede beoordelingen krijgt en dat merk beschikt over een product dat zowel neus- als oorhaar kan verwijderen.
 
Het verwijderen van oorhaar met een trimmer, pincet of schaar kan zowel tijdrovend als lastig zijn. Nu bestaat er ook een nieuwe techniek: haar verwijderen via een laser. Dit is het allernieuwste snufje. Haar verwijderen met een laser is een permanente oplossing om die lelijke spinnenpoten uit uw oren te halen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar uit de neus verwijderen