Hoe neushaar verwijderen

Man die neushaar aan het verwijderen is
 
De feiten over neushaar en hoe dit vervelende probleempje wegwerken.
 
Sommige esthetische veranderingen die mannen ondergaan bij het verouderen, kunnen zowaar hun voorkomen accentueren en hen gedistingeerder en sexyer maken. Dik, zwart haar dat uit de neusgaten steekt, maakt hier zeker geen deel van uit en is geen wenselijk attribuut.
 
Sommige mannen accepteren neushaar als nog maar eens een fysiek teken van hun vergankelijke leven op aarde. Veel mannen echter willen dit afzichtelijke teken van ouderdom zo snel mogelijk weg. Er bestaan bijgevolg dus verschillende methodes en allerlei producten om vervelend neushaar uit het zicht te doen verdwijnen.
 
Waarom groeit het neushaar naarmate mannen verouderen?
 
Wanneer een man de kaap van 30 overschrijdt, dan kan hij vaak geschokt zijn omdat hij dikke, zwarte haartjes ziet uitsteken uit zijn neusgaten. Naarmate hij veroudert, wordt de hoeveelheid haartjes alleen maar groter. Het haar dat groeit uit de neus wordt gecontroleerd door hormonen. Veel experts beweren dat deze niet welgekomen groei gelinkt moet worden aan een verhoging van het hormoon dihydrotestosteron, wat méér voorkomt bij mannen dan bij vrouwen en verantwoordelijk is voor klassieke mannelijke kaalheid.
 
Alhoewel de neus van een man altijd al haar bevat heeft, begint dit haar sneller te groeien wanneer er méér dihydrotestosteron geproduceerd wordt en dit kan oplopen tot 1 cm per maand. Deze buitensporige groei aanpakken, kan een tijdrovend, vervelend en pijnlijk klusje worden.
 
Hoe verwijdert u zeker niet het ongewenste neushaar.
 
Vaak panikeren mannen bij het eerste teken van haartjes die uit neus en oren steken en gaan ze zomaar aan de slag met een niet geschikte tool om wanhopig deze nieuwe katachtige trekken te verwijderen. Vermijd kost wat kost een schaar om het neushaar te knippen. U hoeft slechts een klein beetje te beven om in de huid te snijden en permanente weefselbeschadiging te veroorzaken. Kiest u toch voor een schaar, kies er dan een scherpe uit en zorg ook voor de juiste maat om succesvolle resultaten te bekomen, terwijl u de kans op een ongeval minimaliseert.
 
Een pincet is eveneens uit den boze. De theorie die zegt “trek één haartje uit en u krijgt er twee voor in de plaats” is dan misschien wel een mythe, maar het uittrekken van haar in deze delicate zone zal extreem pijnlijk zijn. Haar uittrekken met het pincet kan ook kleine kwetsuren en ontstekingen in de neusholtes veroorzaken, wat kan leiden tot infecties. De meest efficiënte, makkelijkste en meest pijnloze manier om ongewenst neushaar te verwijderen, is het gebruik van elektrische neushaartrimmers.
 
Hoe neushaartrimmers of neustrimmers gebruiken.
 
Neustrimmer for neushaar Zorg er steeds voor dat de ruimte waarin u zo’n elektrische trimmer gebruikt goed verlicht is. Reinig de neus vooraf zodat de neushaartjes geen vuil bevatten. Begin met het trimmen van de lagere haartjes en knip het haar tot het niet langer zichtbaar is van onder de neuslijn. Beweeg met de neus om de moeilijk te bereiken haartjes te trimmen.
 
Volgens beoordelingen van gebruikers zijn Panasonic en Motokata de beste neushaartrimmers. Beide merken gebruiken tweevoudige draaiende mesjes en werken met precisie, wat resulteert in een zuiver en glad resultaat.
 
Natuurlijk moet u voorzichtig zijn met het knippen van neushaar. Moeder natuur gaf ons namelijk neushaartjes om verschillende redenen. Het haar in onze neus werkt als een barrière tegen bacteriën en kiemen die in de lucht aanwezig zijn en die onzichtbaar zijn voor het blote oog. Neushaar warmt eveneens de lucht op die we inademen en bevochtigt die.
 
Als we te veel neushaar zouden verwijderen, zouden we vatbaarder zijn voor allergieën, luchtweginfecties en sinusitis. In onze maatschappij van tegenwoordig is de eeuwige drang om de jeugdigheid te behouden alomtegenwoordig. We moeten er echter voor zorgen dat we op een veilige en voorzichtige manier ons neushaar knippen om een verfijnde en voorname look te verzekeren.
 
©Kapsels.net
Modelfoto: Lakov Fillimonov/Shutterstock
 
Zie ook: Hoe haar uit de oren verwijderen