Haar van licht naar donker verven (2)

Vrouw met haar haren in een kort kopje geknipt en ze draagt een satijnen blouse
Afbeelding: AI-illustratie
Vorige pagina
 
De volgende stap zal de echte start zijn van het eigenlijk bekomen van de donkerdere schakering die je wenst, met toevoeging van enkele natuurlijke honingkleurige of karamelkleurige tinten om alles in evenwicht te brengen.
 
Tenzij je natuurlijk voor super donker (zoals zwart) gaat, maar dan moet je wel in gedachten houden dat dit niet zomaar de volgende dag op een veilige manier ongedaan kan gemaakt worden. Eens je voor zwart gekozen hebt, moet je je haar een tijdje laten ademen vooraleer je zelfs maar denkt aan opnieuw een lichte kleur, want dit zou anders letterlijk je haar kunnen afbreken en dat is dan definitief.
 
Nadat het proces van “donkerder gaan” achter de rug is, wacht je best enkele dagen vooraleer je je haar wast om te vermijden dat één of ander hard ingrediënt dat soms in shampoos zit de kleur verwijdert. Je hebt zo hard gewerkt om hier te geraken, dus wil je zeker niet dat door één wasbeurt alles naar de vaantjes is, toch? Aangeraden wordt om je haar slechts enkele keren per week te wassen, mét daarna een haarmasker om beschadiging te herstellen.
 
Eens je de donkere kleur die je volledig wenst bekomen hebt en als je iemand bent met van nature lichter haar, dan zal je na een tijdje je wortels moeten bijwerken. Je denkt wellicht dat het geen kwaad kan om dit thuis te doen, maar je vergist je. Waarom? Het is namelijk moeilijk om de exacte kleur van de kapper te benaderen met verf uit een doosje. Je wortels zouden wel eens donkerder kunnen uitvallen dan de rest van je haar, waaraan zo gewerkt werd om het perfect te krijgen. Ga zo om de maand om je wortels te laten bijwerken. Dit is ook het ideale moment voor een diepteconditioning of een knipbeurt om indien nodig gespleten punten te voorkomen.
 
Vrouw met lang donker haar en een oranje satijnen blouse
Afbeelding: AI-illustratie
Onthoud dus: of je nu wél of niet je haar in het verleden geverfd hebt, van licht naar donker gaan moet op een professionele manier uitgevoerd worden. Het is een even grote verbintenis als van donker naar licht gaan. Wees dus klaar voor het bijwerken van de wortels en het onderhoud en om het kapsalon enkele keren te bezoeken vooraleer je de perfecte kleur bekomt.
 
Ongeduldig? Overweeg misschien honingkleurige en kastanjekleurige lowlights om te wennen aan een donkerdere kleur. Er zijn zoveel prachtige donkere kleuren in het spectrum. Misschien wil je ze wel allemaal eens proberen. Je kapper zal alvast méér dan gewillig zijn om samen te werken met jou om het best mogelijke resultaat te bekomen. Beleef er plezier aan en welkom in “the dark side”!
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Psychologie van haarkleuren
 
Haarverven en ons kleurpalet
 
Vragen over het kleuren van haar