Huishoudelijke schoonheidstips

Vrouw met mooi haar
 
Vrouwen over de gehele wereld besteden miljarden en nog eens miljarden euro´s per jaar aan cosmetische producten, haarproducten en andere schoonheidsproducten, en naarmate nieuwe producten en behandelwijzen voor de schoonheid van de vrouw worden ontwikkeld stijgt ook het kostenplaatje van dit behoud en creëren van schoonheid. Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende klacht die ik als cosmeticadeskundige te horen krijg.
 
Je hoeft echter geen fortuin uit te geven om er mooi uit te zien. Er zijn talloze schoonheidsgeheimpjes die al van generatie op generatie doorgegeven worden, en de meeste hiervan maken gebruik van middeltjes die je waarschijnlijk al in de kast hebt staan.
 
Ik heb hier een paar eenvoudige schoonheidstips waarvoor het kopen van dure producten in de winkel echt niet nodig is. Ze zijn geweldig voor vrouwen die op zoek zijn naar “schoonheid op budget” maar ook voor die keren waarop je het product dat je gewoonlijk gebruikt niet voorhanden hebt.
 
Haarverzorging:
 
• Heeft jouw haar een diep doordringende conditioner behandeling nodig? Pas eens mayonaise toe op je zojuist gewassen haar, kam het haar door en wikkel huishoudfolie om het haar. Laat het 20-30 minuten rusten en spoel het haar vervolgens grondig uit. Mayonaise bevat plantaardige olie die het haar zacht maakt en voedt, en ei dat het haar gladder en sterker maakt. Gebruik alleen zuivere mayonaise en geen ander soort sladressing, dit zou een doordringende geur op het haar achterlaten.
 
• Geloof het of niet, maar wasverzachter is een uitstekende conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden. Het is meestal erg geconcentreerd dus verdun het &voor gebruik rijkelijk met water. Suggestie voor verdunning: 1 el wasverzachter op 4 el water. Dit werkt verzachtend en ontklittend.
 
• Heb jij last van vet haar en een vette hoofdhuid? Gebruik een lotion van toverhazelaar wanneer je geen tijd hebt om het haar te wassen. Pas het met een wattenbolletje toe op de hoofdhuid en bij de haarwortels en kam het haar door om het middel gelijkmatig te verspreiden. Het droogt snel op en zal het haar er fris en schoon uit laten zien.
 
• Lotion van toverhazelaar is ook een geweldig middel om meer volume aan het haar te geven. Heb jij fijn en slap haar, probeer de lotion dan eens bij de laatste spoeling na het haren wassen toe te passen. Föhn het haar vervolgens droog met behulp van een föhnborstel om het haar tijdens het droogproces van de hoofdhuid op te tillen. Het zal resulteren in voller haar met meer body dat beter in model zal blijven.
 
• Heb je last van roos en witte schilfering, maar beschik je niet over een anti-roos shampoo? Stamp dan een aantal aspirientjes fijn (ongeveer 30) en voeg dit toe aan je shampoo. Het zal helpen de schilfers te verwijderen.
 
• Als je meer body aan je haar wilt geven, dan zou je eens bier kunnen proberen. Was het haar als gebruikelijk, giet vervolgens het bier op het haar en masseer het in. Laat het een aantal minuten intrekken en spoel het haar vervolgens weer uit. Je zult merken dat je haar meer body heeft en langer in model zal blijven. Het beste gebruik je hiervoor normaal bier en geen licht bier.
 
• Als je de kleur van je bruine haar wat wilt ophalen, probeer dan eens het volgende. Kook de bruine schillen van gewone uien in water. Laat de vloeistof afkoelen en gebruik dit vervolgens als laatste spoeling na het haren wassen. Na een aantal toepassingen zul je merken dat de kleur van je haar warmer wordt en er minder saai uitziet.
 
• Om het haar te laten glanzen voeg je een paar eetlepels azijn toe aan de laatste spoeling na het haren wassen. Het zuur in de azijn zal de schublaag van de haren samen laten trekken waardoor het haar meer glans krijgt en er gezonder uitziet. Dit middeltje helpt ook bij het bedwingen van vet haar.
 
Huidverzorging:
 
• Voor het behandelen van een ruwe en droge huid (vooral op de handen, knieën en ellebogen) maak je een pasta van gelijke delen plantaardige olie en kristalsuiker. Pas de pasta toe op de ruwe gebieden en wrijf dit zachtjes gedurende 5 minuten over de ruwe huid. Spoel de pasta weg en laat de huid met het restant van de pasta aan de lucht drogen. Wanneer het niet mogelijk is om de restanten op de huid achter te laten, was de huid dan met water en zeep en pas direct een vochtinbrengende crème toe.
 
Volgende pagina