pixel
 U bent hier:   Home  ›  Kinderen  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
kapsels op Hairfinder.com
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Kapsels proberen
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel pixel
pixel
pixel

Tips voor kinderkopjes (2)

Vorige pagina
 
Laten we het hebben over de haartypes van het kind, de veel voorkomende problemen en enkele mogelijke oplossingen.
 
FIJN haar komt veel voor bij kleine kinderen, vooral bij diegene die geboren werden met hoofdzakelijk vellushaartjes op het hoofd. Fijn haar stelt eigenlijk geen problemen bij de haarverzorging voor kinderen. (Bij extreem jonge leeftijden zijn shampoo en badschuim hoe dan ook extreem mild.) Het knippen van het haar kan daarentegen wél voor problemen zorgen, vooral dan in combinatie met andere haarkenmerken.
 
FIJN & STEIL haar moet geknipt worden in eerder stompe kapsels. Laagjes zouden het haar dun en piekerig maken en eveneens kroeziger tijdens de normale activiteit van de peuter. Kinderen met FIJN & STEIL haar gebruiken beter clips en spelden om het haar samen te houden ipv paardenstaartbandjes, want die glijden vaak af. Gebruik accessoires met rubberen greep om een betere steun te hebben. Voor jongetjes betekent FIJN & STEIL haar dat de komvormige kapsels die minimaal opgeknipt zijn, goed passen.
 
jongen tijdens het knippen van het haar FIJN & KRULLEND haar kan wat laagjes nodig hebben om te vermijden dat er een dikke, driehoekige look ontstaat, maar hou de laagjes oppervlakkig. Zorg er verder voor dat u een lichte ontwarspray gebruikt na het wassen of wanneer u het haar moet kammen. FIJN & KRULLEND haar gaat soms klitten – vooral wanneer het kind erg actief is – en de krullende zones van de haarlok kunnen broze punten zijn die makkelijker gaan afbreken. (Denk er wel aan om iets te gebruiken dat licht genoeg is, zodat het haar niet te veel doorweegt). Gebruik geen borstel met natuurlijke haren, maar eerder een grofgetande ventborstel om de krullen af te zonderen of een breedgetande kam om knopen te verwijderen. Voor jongetjes betekent FIJN & KRULLEND haar vaak een komvormige snit of korte cirkelsnit om het haarvolume tot een minimum te beperken.
 
FIJN & DUN haar stelt problemen bij een poging om te kiezen voor kortere lengtes, vooral bij de superkorte snitten die jongens vaak krijgen. Probeer dus de lengte te schatten volgens de dichtheid van het haar. FIJN & DIK haar vraagt vaak om laagjes en veel looks hebben een combinatie nodig van FIJN & DIK haar. Veel piekerige looks zijn uitstekend geschikt voor FIJN & DIK haar.
 
Haar met MEDIUM textuur volgt gewoonlijk de basisregels van haarsnit en kapselkeuze. Er vormt zich alleen een probleem wanneer het haar dunner is dan normaal in dichtheid.
 
MEDIUM & DUN haar, los van het feit of het nu KRULT of STEIL is, moet beperkt worden tot oppervlakkige laagjes wanneer laagjes nodig zijn. Steile lagen of het haar té kort knippen, kunnen betekenen dat het haar zelfs nog dunner lijkt.
 
MEDIUM & DIK haar is vaak de meest gewenste combinatie van haartype. Dit haar kan gelaagd worden (vooral wanneer het MEDIUM & KRULLEND is) of stomp geknipt worden (voor MEDIUM & STEIL haar) en heeft vaak heel wat body. Denk er wel aan dat kinderen met erg DIK haar zich vaak ongemakkelijk voelen met lang haar omwille van de warmte die vastgehouden wordt door het haar. Vindt u dat lang haar een must is voor uw kind met MEDIUM & DIK haar, kies dan voor kapsels die naar achter en uit het gezicht kunnen getrokken worden.
 
GROF haar ontwikkelt zich meestal naarmate kinderen ouder worden. Een kind van wie het haar zijdeachtig en fijn is op éénjarige leeftijd, kan GROF haar hebben op vijf- of zesjarige leeftijd. GROF haar komt ook vaak voor bij bepaalde etnische achtergronden en de combinatie van GROF haar en andere kenmerken kan speciale problemen stellen.
 
GROF & DIK haar kan een nachtmerrie zijn. Wanneer het haar GROF & DIK & KRULLEND is, dan moet u zeker in gedachten houden dat het erg vatbaar zal zijn voor klitten en breuk. Gebruik steeds een goede conditioner in sprayvorm wanneer u het haar kamt (en gebruik conditioner na elke wasbeurt). Bij kleinere kinderen zijn de ideale kapsels die kapsels die het haar samen houden zodat het niet klit en niet te warrig wordt tijdens de normale activiteiten. Vlechtjes zijn perfect om GROF & DIK & KRULLEND haar onder controle te houden.
 
GROF & DIK & STEIL haar vraagt evenveel conditioning en verzorging, maar reageert vaak tamelijk goed op laagjes, alhoewel kapsels die schuin of gestapeld zijn (zoals bepaalde bobkapsels) ideaal zijn. Wees er u van bewust dat GROF & DIK & STEIL haar net zo problematisch kan zijn om netjes te houden en zorg ervoor dat u accessoires hebt die het haar dat u probeert samen te nemen, kunnen houden.
 
©Kapsels.net
 
Gratis kapsels tester
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact