Kapsels voor vollere dames

Kapsel voor een plus size vrouw
Foto: Hugo Felix/Shutterstock
Hoe je je gezicht slanker en smaller kunt maken.
 
We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Je doet je favoriete jeans aan en die past niet zoals gewoonlijk en dat zwarte jurkje vertoont rondingen op al de verkeerde plaatsen. Het lijkt alsof de eindeloze cocktails met de vriendinnen en die dubbele porties eten hun tol beginnen te eisen, zodat de weegschaal niet lief voor je is.
 
Jammer genoeg is je gezicht één van de eerste plaatsen waar je ziet dat je wat aangekomen bent. Daar gaat de perfecte selfie … of misschien toch niet? Hieronder vind je kapsels, elementen, snitten en kleuren die de kracht kunnen hebben om die kilo’s esthetisch te doen wegsmelten en je slanker en jeugdiger doen ogen!
 
Eerst en vooral moet je indachtig zijn dat lang haar je nieuwe beste vriend is en laagjes je BFF. Lang haar verlengt automatisch je gezicht, wat op zijn beurt ervoor zorgt dat je er slanker uitziet. Blijf weg van kapsels of laagjes die korter zijn dan het niveau van de kin. Het moment waarop je korter gaat dan de kin ziet je gezicht er breder uit en dit is precies wat je nu niet wil.
 
De enige plaats waar je wél korter mag gaan, is bij de kruin van je hoofd. De reden hiervoor is dat je je haar met méér volume zal kunnen föhnen wanneer het hier korter is. Het grotere volume zal je eerst en vooral groter doen lijken, wat automatisch ervoor zorgt dat je gezicht smaller oogt door de extra hoogte. Hoogte bovenaan zorgt ook voor een verlengde ovaalvorm, wat je gezicht er super slank zal doet uitzien.
 
Het tweede beste waar je iets kan mee doen om je gezicht slanker te doen lijken, is je haarkleur. Highlights kunnen wonderen doen, want ze leiden de aandacht af van het vollere silhouet van een rond gezicht dankzij de verschillende kleurdimensies en het kleurenspel van highlights. Lichtere kleuren hebben ook een ongelooflijk jeugdig effect op het gezicht, want de gelaatstrekken ogen dan zachter en frisser. Wil je je gezicht slanker maken, blijf dan weg van krachtige, vooral donkere en harde tonen.
 
Het is interessant om te weten dat hard of erg donker lang haar een bijzonder smal of lang gezicht zelfs langer kan doen lijken, maar deze kleuren hebben het tegenovergestelde effect bij brede of ronde gezichten. Je kan enorme inspiratie halen uit het gewoon bestuderen van het haar van een kind wat dit betreft.
 
Lang bruin haar met highlights
Foto: Icons8/Canva
De meeste kinderen hebben haar met een natuurlijke kleur en dan zonnige stroken ertussen doordat ze zoveel tijd buiten doorbrengen. Kappers hebben dit fenomeen snel gekopieerd door een soort natuurlijk ogende highlights te creëren die ze “baby highlights” noemen. Dit zijn dunne stroken van een lichtere kleur die specifiek rond de gezichtszone aangebracht worden, om het gezicht te verlengen en het voorkomen van de klant frisser te doen ogen.
 
De volgende enorme hulp om je gezicht slanker te maken is het haar juist stylen. Denk eraan dat je je kapsel wil verlengen; voeg dus hoogte toe, maar reduceer breedte daar waar mogelijk. Föhn het haar aan de zijkanten van je hoofd steil en glad, terwijl je bovenaan je hoofd/kruin volume toevoegt indien mogelijk.
 
Je kan het haar ook bij de wortels touperen om méér volume te creëren bij de kruin, wat je haar ook voller en dikker zal doen ogen. Spuit wat wortelvolume mousse op de haarwortels en föhn het haar met een brede ronde borstel voor extra volume. Nadat je het getoupeerd hebt, bespuit je het best met wat sterke haarlak om het volume te behouden. De magische woorden hier zijn breedte reduceren terwijl je hoogte/lengte toevoegt!
 
Lees verder ...