Herensnitten waar vrouwen dol op zijn

Man en vrouw met moderne kapsels
 
Anders dan in de natuur, waar mannelijke vogels hun meest overdreven gevederte tonen, is het in de mensenwereld net omgekeerd. Vrouwen geven gewoonlijk méér aandacht aan hun haar. Ze houden van creatieve kapsels en kleuren, samen met accessoires en speciale effecten, terwijl mannen kiezen voor een meer neutrale en pragmatische benadering. Hoe denken vrouwen over herenkapsels en welk soort kapsels zien ze graag bij heren?
 
Het antwoord heeft natuurlijk zoveel facetten als de mensen en geslachten die erbij betrokken zijn en er is geen duidelijke schets of compleet perfecte lijst van wat wél en wat niet mag gedaan worden, maar we kunnen enkele opvallende tendensen bekijken.
 
Verandering is goed
 
De man van mijn vriendin heeft al sinds ze hem ontmoette – zo’n 20 jaar geleden – dezelfde haarsnit. En nu heeft ze door het bekijken van familiefoto’s ontdekt dat hij die snit eigenlijk al heeft van toen hij 7 jaar was. Hij is één van de vele mannen die een ongelooflijke trouw aan hun haarsnit vertonen. Deze vorm van toewijding is bewonderenswaardig, maar nu en dan eens een kleine verandering geeft meer pit aan het leven en wie weet wat dit kan teweegbrengen.
 
Mannen, vrees alstublieft geen transformatie. U hoeft niet heel uw leven hetzelfde kapsel te dragen omdat de kapper van uw vader het u lang geleden gaf. Ook uw 20 jaar oude pak zal u niet meer goed staan.
 
De nieuwe herenkapsels zijn vooral fantastisch omdat ze zo erg flexibel zijn en één snit kan op vele manieren gestyled worden, van bad boy tot keurig geknipte bankier.
 
Lang of kort
 
Oh, Tarzan … oh, Casanova en oh, Johnny Depp. Lange lokken bij knappe venten hebben steeds de vrouwelijke inwoners van de wereld bekoord. Lang haar getuigt van romantiek, avontuur, vrije geest en ongetemde mannelijkheid. En ja, lang haar is extreem verleidelijk en vrouwen spelen er graag mee.
 
Mannenkapsels
 
Lang haar voor heren is steeds meer sociaal aanvaard geworden in de vorige decennia en is veranderd van een rebels statement naar de wereld van hoogmode voor heren. En samen met de lengte komt natuurlijk de paardenstaart. Sommigen noemen die rattenstaart en het lijkt alsof vrouwen ofwel een liefde- ofwel een haatrelatie hebben tegenover de paardenstaart.
 
Mannelijke paardenstaarten kunnen elegant zijn zoals gezien bij Karl Lagerfeld of mysterieus en romantisch zoals bij Brad Pitt in de film “Interview with the Vampire”. Laat er uw paardenstaart gewoon niet slordig en ongekamd uitzien. Hebt u méér huid op uw hoofd dan haar en gebruikt u die enkele laatste lokken om iets potloodduns te vormen in uw nek – dan kunt u misschien beter alles afscheren en een trotse kale man zijn, misschien met één van die modieuze sikjes!
 
Ook al kunnen lange lokken erg verleidelijk zijn, de meerderheid van de vrouwen verkiest misschien nog steeds een goed verzorgde man met een klassieke korte haarsnit. Die zijn tegenwoordig verleidelijker dan ooit, door het moderne haardesign, de verfijnde textuur en de enorme veelzijdigheid die toelaat dat de moderne man een meer conservatieve look kan hebben tijdens zijn job en dan met slechts enkele stappen zijn kapsel kan veranderen van elegant en keurig naar verleidelijk en krachtig.
 
Een waarschuwing:
 
Kies niet voor een mullet kapsel (kort bovenaan en opzij en lang achteraan). Denk er gewoon niet aan. Dit is geen optie! Als u niet kunt kiezen tussen lang en kort, neem dan niet het middenpad als oplossing. Dit zou enkel het pad tot een erg triest liefdesleven betekenen.
 
Volgende pagina