Herensnitten waar vrouwen dol op zijn

Man en vrouw met moderne kapsels
Foto: Depositphotos
Anders dan in de natuur, waar mannelijke vogels hun meest overdreven verenpracht tonen, is het in de mensenwereld juist andersom. Vrouwen besteden doorgaans meer aandacht aan hun haar. Ze houden van creatieve kapsels en kleuren, samen met accessoires en speciale effecten, terwijl mannen meestal kiezen voor een neutralere en praktischere benadering. Wat vinden vrouwen eigenlijk van herenkapsels en welke soort kapsels zien ze graag bij mannen?
 
Het antwoord op die vraag heeft natuurlijk zoveel facetten als er mensen en geslachten bij betrokken zijn, en er is geen duidelijk overzicht of volledige perfecte lijst van wat wel en niet gedaan moet worden. Maar we kunnen wel enkele opvallende trends bekijken.
 
Verandering is goed
 
De man van mijn vriendin heeft al sinds ze hem ontmoette - zo'n 20 jaar geleden - hetzelfde kapsel. Nu heeft ze door het bekijken van familiefoto's ontdekt dat hij dat kapsel eigenlijk al had sinds hij 7 jaar oud was. Hij is één van de vele mannen die een ongelooflijke trouw aan hun haarsnit vertonen. Deze vorm van toewijding is bewonderenswaardig, maar zo nu en dan een kleine verandering geeft meer pit aan het leven, en wie weet wat dat teweeg kan brengen.
 
Mannen, wees alstublieft niet bang voor verandering. U hoeft niet uw hele leven hetzelfde kapsel te dragen omdat de kapper van uw vader het u lang geleden heeft gegeven. Ook uw pak van 20 jaar oud zal u niet meer goed staan.
 
De nieuwe herenkapsels zijn vooral geweldig omdat ze zo flexibel zijn en op vele manieren gestyled kunnen worden, van stoere rebelse look tot keurig geknipte bankier.
 
Lang of kort
 
Oh, Tarzan ... oh, Casanova en oh, Johnny Depp. Lange lokken bij knappe mannen hebben altijd al de vrouwelijke bevolking van de wereld gecharmeerd. Lang haar straalt romantiek, avontuur, vrijgevochtenheid en ongetemde mannelijkheid uit. En ja, lang haar is ontzettend verleidelijk en vrouwen vinden het leuk om ermee te spelen.
 
Korte mannenkapsels
Foto: Depositphotos
Kapsel met een pony voor mannen
Foto: Depositphotos
Lang haar voor mannen is de afgelopen decennia steeds meer sociaal geaccepteerd en is veranderd van een rebelse uiting naar een trend in de mannenmodewereld. En met de lengte komt natuurlijk de paardenstaart. Sommigen noemen het een "rattenstaart" en het lijkt alsof vrouwen ofwel een liefde- ofwel een haatverhouding hebben met de paardenstaart.
 
Mannelijke paardenstaarten kunnen elegant zijn, zoals te zien bij Karl Lagerfeld, of mysterieus en romantisch, zoals bij Brad Pitt in de film "Interview with the Vampire". Maar zorg er gewoon voor dat je paardenstaart er niet slordig en onverzorgd uitziet. Hebt u méér huid op uw hoofd dan haar en gebruikt u die enkele laatste lokken om iets potloodduns te vormen in uw nek – dan kunt u misschien beter alles afscheren en een trotse kale man zijn, misschien met één van die modieuze sikjes!
 
Ondanks dat lange lokken erg verleidelijk kunnen zijn, verkiest de meerderheid van de vrouwen waarschijnlijk nog steeds een goed verzorgde man met een klassiek kort kapsel. Deze kapsels zijn tegenwoordig verleidelijker dan ooit, dankzij moderne haardesigns, verfijnde texturen en enorme veelzijdigheid, waardoor de moderne man een conservatievere look kan hebben voor zijn werk en met slechts een paar stappen zijn kapsel kan veranderen van elegant en verzorgd naar verleidelijk en krachtig.
 
Een waarschuwing:
 
Kies niet voor een "mullet"-kapsel (kort aan de bovenkant en aan de zijkanten en lang aan de achterkant). Denk er gewoon niet aan. Dit is geen optie! Als je niet kunt kiezen tussen lang en kort haar, ga dan niet voor een compromis. Dit zou alleen maar leiden tot een erg teleurstellend liefdesleven.
 
Lees verder ...