Eenvoudige kapsels voor bezige vrouwen (2)

Eenvoudig kapsel voor vrouwen die het druk hebben
 
Vorige pagina
 
De paardenstaart:
 
Ook al zal dit meestal niet het meest ideale idee zijn waar je op komt wanneer je aan "chique" kapsels denkt, toch kan een vrouw met lang haar er met een mooi geplaatste paardenstaart geraffineerd en oogverblindend uitzien. Kijk maar eens naar Jennifer Lopez of Angelina Jolie wanneer zij soms over de rode loper treden. Om de staart mooi uit te voeren is het gemakkelijker wanneer je hulp hebt, maar dit is niet persé noodzakelijk.
 
Gebruik je borstel en neem al het haar ter hoogte van de kruin bij elkaar. Om precies uit te vinden waar de paardenstaart op het hoofd geplaatst moet worden, doe je het volgende. Draai je hoofd opzij terwijl je voor de spiegel staat en leg de rug van je kam tegen de zijkant van je hoofd en rechtstandig boven je oor en geef iets mee met de ronding van je hoofd.
 
Kijk nu recht naar voren en kantel de kam nu zodanig dat de onderkant van de kam naar je neus wijst en in lijn ligt met een middenscheiding. De achterkant van de kam wijst nu naar de plek bij de kruin waar het haar in de paardenstaart verzameld dient te worden. Zet het haar vast met een klitvrij elastiekje. Dit is het moment waarop een beetje hulp handig kan zijn.
 
Als je iemand hebt die het haar even op zijn plaats vast kan houden, dan heb jij beide handen vrij om het klitvrije elastiekje te plaatsen. Het is op deze wijze gemakkelijker en zal waarschijnlijk veel perfecter geplaatst worden. Het is de bedoeling dat het haar boven op het hoofd zo glad en strak wordt gemaakt als maar mogelijk is. Als de paardenstaart eenmaal met het klitvrije elastiekje is vastgezet, neem je een streng haar vanaf de onderkant en wikkelt deze rond het elastiekje om het aan het oog te onttrekken. Zet de streng vervolgens vast met een schuifspeldje en werk het restant van het nog loshangende deel van de streng haar terug in de paardenstaart.
 
De paardenstaart zelf kan op diverse manieren verder opgesierd worden. Je kunt de paardenstaart met behulp van een straightener dusdanig steil maken zodat de staart een sluike uitstraling krijgt, maar je kunt er ook krullen in aanbrengen door met een krultang met een dikke schacht zachte naar binnen draaiende krullen te maken of er met behulp van wat haarspray en Velcro rollers (dit zijn rollers die in staat zijn zichzelf vast te zetten in het haar) meer volume in aan te brengen. Ongeacht voor welke methode je ook kiest, het eindresultaat zal een snel en leuk kapsel zijn.
 
Omhoog gewerkt kapsel:
 
Terwijl het kapsel met de paardenstaart geschikt is voor vrouwen met lang haar, het volgende idee voor de styling is juist geschikt voor vrouwen met krullend haar van gemiddelde lengte. We beginnen met het toevoegen van een kleine hoeveelheid styling product aan het haar om meer definitie en structuur aan de krullen te geven. Voeg het product toe en kneed het haar vervolgens met je vingers.
 
Neem vervolgens een grove kam en kam de krullen naar achteren in de richting van de kruin. Kam al het haar van de achterkant en de zijkanten van het hoofd ook naar de kruin. Wanneer al het haar eenmaal bij de kruin verzameld is, zet je het haar vast met een styling clip om het voorlopig op zijn plaats te houden. Of, wanneer je over een helpende hand beschikt, vraag of het bijeen gebrachte haar even vast gehouden kan worden.
 
kam Neem nu een uittrekbare kam (zie afbeelding) en verzamel al het haar bij de kruin hierin door het haar als het ware van twee kanten tegelijk naar het midden te kammen en in te sluiten. Sluit vervolgens de kam door de twee bovenkanten over elkaar heen te haken. Met de punt van een puntkam geef je wat meer definitie aan de vrij hangende krullen en drapeer je het vrij hangende haar dusdanig zodat de kam nagenoeg niet meer zichtbaar is. Het resultaat zal een krullende paardenstaart zijn waarvan het haar veel langer lijkt dan het werkelijk is.
 
Desgewenst kun je wat krulletjes in het gebied bij je slapen vrij laten hangen om het kapsel te accentueren. Het haar kan verder opgesierd worden met behulp van versierde haarspeldjes of kleine parelstrengetjes. Een kort parelsnoer leent zich hier over het algemeen ook goed voor en kan onder de krullen aan de kam bevestigd worden en zo het kapsel "bekronen". Maak het kapsel verder af door het lichtjes met een glansverbeteraar te benevelen waardoor het kapsel meer diepte en glans krijgt.
 
©Kapsels.net
Foto: Yuricazac/Shutterstock
 
Zie ook: Méér stylingtips