Eenvoudige kapsels voor bezige vrouwen

Kapsel met een knot voor druk bezette vrouwen
 
Laten we eerlijk zijn, in de drukke wereld van vandaag de dag is er haast geen tijd genoeg meer om alles te doen wat wij in één dag moeten doen. En vooral vrouwen hebben het zwaar in een wereld waar van hen verwacht wordt er uit te zien als een supermodel en te werken als een werkpaard. De meeste vrouwen vinden het dan ook noodzakelijk om hier en daar een compromis te sluiten.
 
De dagen waarop we uren aan ons uiterlijk spendeerden behoren, net als een afhankelijke houding van vrouwen, voorgoed tot de verleden tijd. De meeste vrouwen mogen tegenwoordig zelfs blij zijn als ze genoeg tijd hebben om elke zes weken naar de kapper te gaan voor het opnieuw modelleren en knippen van hun kapsel en hebben al helemaal geen tijd meer voor een snel bezoek aan de kapper om zich een mooi uitgaanskapsel te laten aanmeten.
 
Toch willen vrouwen er nog steeds oogverblindend uitzien en dit wordt ook van hen verwacht, ongeacht hoe hard zij werken of hoeveel uren zij in het kantoor moeten doorbrengen, voor de kinderen moeten zorgen en het huis op orde moeten houden.
 
Of het nu gaat om een vrijgezelle vrouw die zojuist een telefoontje van haar vriend kreeg waarin hij meldde haar na het werk mee uit eten te wil nemen, of dat het gaat om een huisvrouw wier man plotseling op het idee kwam om haar te verrassen met een avondje uit (terwijl zij nog bezig is het geklieder met het eten van de kinderen van de muren te schrapen). De vrouwen van tegenwoordig bevinden zich regelmatig in de situatie waarin zij in een kort tijdsbestek een mooie verschijning moeten creëren.
 
Ik wil je met dit artikeltje vertellen dat dit absoluut mogelijk is en je hebt hiervoor zelfs geen toverstokje nodig. Hieronder volgen een paar kapsels die samengesteld zijn uit basistechnieken die jouw uiterlijk in een paar tellen zullen veranderen van desastreus in miraculeus.
 
De knot:
 
Ik weet het, je hoort het woord "knot" en je denkt direct aan een ouderwetse schooljuf of een bibliothecaresse. Maar een eenvoudige knot, indien het correct wordt uitgevoerd, kan een elegant en chique kapsel vormen. De truc hiervoor is de volgende: in plaats van het haar in te draaien en in een knot aan de achterkant van het hoofd te plaatsen, laten we de knot zakken tot in het kuiltje van de nek.
 
Gebruik een kleine hoeveelheid styling product en een borstel om het haar glad te maken en werk het haar naar beneden om het aan de onderkant van de schedelrand te verzamelen. Draai vervolgens het haar in een knot en zet het vast met schuifspelden. Pas een beetje haarspray toe en druk voorzichtig met je vingers enkele uitspringende haren plat, en je hebt een strakke en chique look die zeker hoofden om zal laten draaien.
 
Is jouw haar niet lang genoeg om een dergelijke knot in je nek te maken? Maak dan simpelweg je haar strak en glad en zet het in je nek vast met een klitvrij elastiekje. Kies vervolgens een sjaal die bij je kleding past en maak hiermee een strik om het elastiekje te verbergen. Maak de strik echter niet te groot, maar precies groot genoeg om in balans te zijn met je outfit en jouw illusie is compleet.
 
Zelfs als jouw haar te kort is om een paardenstaart te maken, dan kun je nog improviseren. Wanneer jij over genoeg haar beschikt om een klein knotje in je nek te maken, dan kun jij hetzelfde effect bereiken als iemand met lang haar die dit haar tot een knot in de nek gedraaid heeft. Neem een kleine sectie haar aan de onderkant van de schedel, draai dit tot een knot en zet het vast met schuifspelden. Maak de rest van het haar glad met een borstel en een kleine hoeveelheid styling product en zet een decoratieve en bij je outfit passende baret op je hoofd.
 
Je zult hiermee de impressie van lang haar opwekken dat in een modieuze stijl naar achteren is vastgezet.
 
Vrouwen wier haar te kort is voor een dergelijk kapsel zullen over het algemeen al over een chic kapsel beschikken, wat het hen overbodig maakt te moeten doen alsof.
 
Volgende pagina