Eenvoudige kapsels voor bezige vrouwen

Kapsel met een knot voor druk bezette vrouwen
Foto: Yuricazac/Shutterstock
Laten we eerlijk zijn, in de drukke wereld van vandaag is er bijna geen tijd meer om alles te doen wat we op een dag moeten doen. Vooral vrouwen hebben het zwaar in een wereld waarvan verwacht wordt dat ze eruitzien als een supermodel en werken als een werkpaard. De meeste vrouwen vinden het dan ook noodzakelijk om compromissen te sluiten.
 
De dagen waarop we uren aan ons uiterlijk spendeerden behoren, net als een afhankelijke houding van vrouwen, voorgoed tot de verleden tijd. De meeste vrouwen mogen tegenwoordig zelfs blij zijn als ze genoeg tijd hebben om elke zes weken naar de kapper te gaan voor het opnieuw modelleren en knippen van hun kapsel en hebben al helemaal geen tijd meer voor een snel bezoek aan de kapper om zich een mooi kapsel voor een avondje uit te laten aanmeten.
 
Toch willen vrouwen er nog steeds prachtig uitzien en dit wordt ook van hen verwacht, ongeacht hoe hard ze werken, hoeveel uur ze op kantoor doorbrengen, voor de kinderen zorgen en het huis op orde houden.
 
Of het nu gaat om een single vrouw die zojuist een telefoontje kreeg van haar vriend om na het werk samen uit eten te gaan, of een huisvrouw die plotseling verrast wordt door haar man met een avondje uit (terwijl zij nog bezig is het geklieder met het eten van de kinderen van de muren te schrapen), moderne vrouwen bevinden zich vaak in situaties waarin ze snel een mooie uitstraling moeten creŽren.
 
Ik wil je met dit artikel laten weten dat dit absoluut mogelijk is en je hebt er zelfs geen toverstokje voor nodig. Hieronder volgen een paar kapsels die samengesteld zijn uit basistechnieken die je uiterlijk in een mum van tijd van rampzalig naar wonderbaarlijk zullen veranderen.
 
De knot:
 
Ik weet het, wanneer je het woord "knot" hoort, denk je meteen aan een ouderwetse schooljuf of bibliothecaresse. Maar een eenvoudige knot, mits correct uitgevoerd, kan een elegant en chique kapsel vormen. De truc hiervoor is als volgt: in plaats van het haar in te draaien en een knot aan de achterkant van het hoofd te maken, laten we de knot zakken tot in de holte van de nek.
 
Gebruik een kleine hoeveelheid stylingproduct en een borstel om het haar glad te strijken en werk het haar naar beneden om het onderaan bij de schedelrand te verzamelen. Draai vervolgens het haar in een knot en zet het vast met haarspelden. Breng een beetje haarlak aan en druk voorzichtig met je vingers enkele uitstekende haren plat. Zo creŽer je een strakke en chique look die zeker de aandacht zal trekken.
 
Kapsel met een knot in de nek
Foto: Creatas Images/Photo Images/Canva
Is jouw haar niet lang genoeg om een dergelijke knot in je nek te maken? Maak dan eenvoudigweg je haar strak en glad en zet het vast in je nek met een klitvrij elastiekje. Kies vervolgens een sjaal die bij je kleding past en gebruik deze om een strik te maken om het elastiekje te verbergen. Zorg ervoor dat de strik niet te groot is, maar precies groot genoeg om in balans te zijn met je outfit, en je illusie is compleet.
 
Zelfs als je haar te kort is om een paardenstaart te maken, kun je nog improviseren. Als je voldoende haar hebt om een kleine knot in je nek te maken, kun je hetzelfde effect bereiken als iemand met lang haar die haar haar tot een knot in de nek heeft gedraaid. Neem een kleine pluk haar aan de onderkant van de schedel, draai het in een knot en zet het vast met haarspelden. Maak de rest van je haar glad met een borstel en een kleine hoeveelheid stylingproduct en draag een decoratieve baret die past bij je outfit.
 
Hiermee creŽer je de indruk van lang haar dat op een modieuze manier naar achteren is vastgezet.
 
Vrouwen met te kort haar voor een dergelijk kapsel zullen over het algemeen al een chic kapsel hebben, waardoor ze niet hoeven te doen alsof.
 
Lees verder ...