Franse Y-vlecht met wrong

Franse Y-vlecht met wrong
 
Techniek voor deze vlecht
 
Er zijn een aantal verschillende stijlen die bereikt kunnen worden door te vlechten. Zelfs één vlechttechniek kan leiden tot ontelbare verschillende mogelijkheden voor ingevlochten stijlen. Ze zijn het gevolg van een simpele variatie op de klassieke Franse vlecht. Het maakt gebruik van de Franse vlechttechniek om een op het oog interessante haarstijl met een eenvoudige afwerking te maken.
 
Creatie van de stijl:
 
Ik begon aan deze look met schoon haar dat gedroogd was met de föhn en een beetje styling gel om wat structuur en grip aan het haar te geven. Ik gebruikte ook een haarserum om zachtheid en natuurlijke glans aan het haar te geven. Een voorbeeld hiervan is Perm Energy Spray. Eenmaal droog, werd het haar zacht geborsteld met een varkensharen borstel.
 
Ik maakte door een scheiding in het midden een tweedeling van het haar en bond het linker deel uit de weg met een klitvrij elastiekje. Voor extra grip benevelde ik de rechter haarhelft met een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden en begon aan een Franse vlechtstijl waarbij de vlecht laag aan de zijkant van het hoofd gehouden werd. De vlecht liep vanaf het voorhoofd tot iets voorbij het kuiltje in de nek. Daarna bond ik de vlecht vast met een klitvrij elastiekje.
 
Vervolgens ging ik verder met de linkerkant van het haar, benevelde het met de conditioner en begon aan de tweede vlecht. Het is in dit geval belangrijk om in spiegelbeeld te werken om zo balans in het uiteindelijke model te kunnen garanderen. Dit houdt ook in dat, wanneer de rechtse vlecht begonnen is met rechts over midden, in de linkervlecht begonnen moet worden met links over midden. Bij ons model moest uiteindelijk de rechter vlecht opnieuw gedaan worden om gelijk uit te komen met de linker vlecht; links bleek moeilijker te vlechten en er mocht geen verschil zijn tussen de twee vlechten.
 
Vlecht
 
Toen de twee kanten eenmaal ingevlochten en in balans waren, nam ik de twee vlechten samen en verwijderde het elastiek. De losse haren werd uitgekamd tot het een geheel vormde en vervolgens in drie gelijke strengen gedeeld. Het haar werd gevlochten als één gewone en soepele vlecht zover het haar het toeliet.
 
Toen het vlechten klaar was, nam ik een kleine hoeveelheid pommade in de palm van mijn hand en wreef dit soepel. Ik verzachtte de vlechten met de pommade en werkte gelijk enkele uitstekende haren weg. Het idee om de vlecht als een wrong te eindigen, kwam voort uit het feit dat het los laten hangen van de laatste vlecht te gewoon was.
 
Dus ik bond het eind van de vlecht vast met een klitvrij elastiekje en rolde de vlecht naar binnen, waarbij ik er goed op lette alle haareinden, die zichtbaar werden door de breder wordende vlecht, terug in de rol te steken. Toen de opgerolde vlecht eenmaal ophoog was gebracht naar het kuiltje in de nek, gebruikte ik twee grote steekspelden om het op zijn plaats te houden. De spelden werden elk aan een kant van de nieuwe wrong geplaatst. Ik plaatste ze in een "X" patroon, zodat ze op elkaar konden steunen.
 
Dit alles resulteerde in een stijl die niet erg moeilijk te maken was, die er netjes en verzorgd uitzag en tegelijk erg interessant was. De stijl kan, in zijn eenvoud, goed dienst doen bij nagenoeg elke gelegenheid, van kantoor en andere werkplekken, tot recepties en lunchbijeenkomsten.
 
De stijl kan versierd worden met haarjuwelen, kammen, pennen en spelden, bloemen, linten, of andere accessoires voor meer formele gelegenheden zoals een gala. Het is ook een zeer geschikt model voor een bruiloft omdat de vlechten een goede basis vormen waarop bruidshaarjuwelen en/of een sluier vastgezet kunnen worden.
 
©Kapsels.net
Modelfoto: Veryulissa/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over het vlechten van haar