Franse Y-vlecht met wrong

Franse Y-vlecht met wrong
Foto: Veryulissa/Shutterstock
Techniek voor deze vlecht
 
Er zijn verschillende stijlen die bereikt kunnen worden door te vlechten. Zelfs één vlechttechniek kan leiden tot talloze mogelijkheden voor ingevlochten stijlen. Deze stijlen zijn het resultaat van een eenvoudige variatie op de klassieke Franse vlecht. Ze maken gebruik van de Franse vlechttechniek om een interessante haarstijl met een eenvoudige afwerking te creëren.
 
Creatie van de stijl:
 
Ik begon met schoon haar dat gedroogd was met de föhn en gebruikte een beetje stylinggel om structuur en grip aan het haar te geven. Ik gebruikte ook een haarserum om het haar zachtheid en natuurlijke glans te geven, zoals Perm Energy Spray. Nadat het haar droog was, borstelde ik het zachtjes met een varkensharen borstel.
 
Daarna ging ik verder met de linkerkant van het haar, bespoot het met de conditioner en begon ik aan de tweede vlecht. Het is in dit geval belangrijk om in spiegelbeeld te werken om zo balans in het eindresultaat te kunnen garanderen. Dit betekent dat wanneer de rechtervlecht begonnen is met het nemen van de haarstrengen van rechts over het midden, de linkervlecht moet beginnen met het nemen van de haarstrengen van links over het midden. In ons geval moest de rechtervlecht uiteindelijk opnieuw gedaan worden om gelijk te komen met de linkervlecht. Links bleek moeilijker te vlechten en er mocht geen verschil zijn tussen de twee vlechten.
 
Vlecht
 
Toen de twee zijden eenmaal ingevlochten en in balans waren, nam ik de twee vlechten samen en verwijderde het elastiek. Ik kamde de losse haren uit tot het één geheel vormde en verdeelde het vervolgens in drie elijke strengen. Het haar werd gevlochten als één gewone en soepele vlecht, zover als het haar het toeliet.
 
Nadat het vlechten klaar was, nam ik een kleine hoeveelheid pommade in de palm van mijn hand en wreef het glad. Ik verzachtte de vlechten met de pommade en werkte gelijk ook enkele uitstekende haren weg. Het idee om de vlecht als een wrong te eindigen, kwam voort uit het feit dat het los laten hangen van de laatste vlecht te alledaags was.
 
Vlechttechniek
 
Dus bond ik het uiteinde van de vlecht vast met een klitvrij elastiekje en rolde de vlecht naar binnen, waarbij ik er goed op lette dat alle losse haareinden, die zichtbaar werden door de breder wordende vlecht, terug in de rol werden gestoken. Nadat de opgerolde vlecht omhoog was gebracht naar het kuiltje in de nek, gebruikte ik twee grote haarspelden om het op zijn plaats te houden. De spelden werden aan elke kant van de nieuwe wrong geplaatst. Ik plaatste ze in een "X"-patroon, zodat ze elkaar ondersteunden.
 
Dit resulteerde in een stijl die niet erg moeilijk te maken was, er netjes en verzorgd uitzag en tegelijkertijd erg interessant was. De stijl kan, vanwege zijn eenvoud, goed dienen voor nagenoeg elke gelegenheid, van kantoor en andere werkplekken tot recepties en lunchbijeenkomsten.
 
De stijl kan versierd worden met haarjuwelen, kammen, pennen, spelden, bloemen, linten of andere accessoires voor meer formele gelegenheden zoals een gala. Het is ook een zeer geschikt kapsel voor een bruiloft, omdat de vlechten een goede basis vormen waarop bruidshaarjuwelen en/of een sluier vastgezet kunnen worden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het vlechten van haar