Hoe een pony knippen (2)

Rechthoekig geknipte pony
 
Vorige pagina
 
Rechthoekige basis:
 
De Rechthoekige vorm voor de basis van een pony is speciaal geschikt voor mensen met fijn haar of een fijne haarinplant. Volg de stappen als aangegeven bij de halve maan gevormde pony, maar scheidt nu het ponygebied op gelijke diepte over de hele breedte van het voorhoofd af.
 
Kam de pony voorover en knip met de punt van de schaar precies in het midden een lokje op de goede lengte, zodat het als leidraad voor de hele pony kan dienen. Wanneer je nu de pony omhoog kamt, werk dan met één helft van de pony tegelijk en knip de pony met een flauwe boog vanaf de zijkant naar het kortste punt in het midden (de leidraad) en doe vervolgens hetzelfde met de andere helft.
 
De rechthoekige vorm geeft een vollere pony aan mensen met dunner en fijner haar.
 
Driehoekige basis:
 
De driehoekige vorm is een andere veel voorkomende vorm voor een ponygebied en wordt veel gebruikt bij lange kapsels.
 
Driehoekig geknipte pony
 
Definieer de vorm, net als bij de andere vormen, en maak naar voren gerichte driehoekige vorm met een diepte tussen de 2,5 en 5 cm. Kam dit haar naar voren om de lengte te kunnen bepalen en een leidraad te knippen. Maar in plaats van de haren naar boven te kammen om een horizontale of gebogen lijn te maken, wordt nu een scheiding in het midden gemaakt en de haren naar de zijkanten gekamd, zodat in het gebied eigenlijk twee vakken ontstaan met aan elke kant een stukje van de lok die als leidraad dient.
 
Gebruik je leidraad nu om de pony volgens een verticale lijn te knippen, en laat de haren op natuurlijke wijze terug vallen. De driehoekige vorm geeft meer volume in het midden van het voorhoofd en meer lengte aan de zijkanten, waardoor het zich op subtiele wijze schikt in langere en steilere haarmodellen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het knippen van haar