Krulset voor lang haar

Lange lokken met krullen
 
Sexy volume voor je lange lokken
 
Heel wat mooi volume kan toegevoegd worden aan je lange lokken. Lang haar biedt talloze stylingmogelijkheden, van lange paardenstaarten, gewone vlechten en Franse vlechten tot opgestoken stijlen, glanzende sluiers van haar en mijn favoriet, grote zachte romantische krullen.
 
De stijl met grote zachte krullen wordt weer populair nu lang haar terugkeert in de mode. Een weelderige bos met wilde krullen, die aan het einde van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig erg populair was, is weer in trek en dankzij moderne haarproducten krijgen de krullen een mooier resultaat zonder pluizen.
 
Voor onze demonstratie koos ik voor twee grotere maten rollers die afwisselend op het hoofd werden geplaatst. De rollers waren dik bepakt met haar, wat betekent dat ik met een kam dikke haarlokken nam, ze uitkamde en om elke roller wikkelde. Ik begon met het nemen van lokken vanaf de scheiding in het midden van het hoofd. De rollers werden ongeveer 3-4 cm verder naar buiten vastgezet, niet direct bij de wortels van de oorspronkelijke lokken, waardoor er een bijna platte middensectie op het hoofd ontstond.
 
Op de eerste rij rollers werden de haren naar binnen toe gerold. Op de overige rollers werden de haren naar buiten toe gerold, en ook deze rollers werden iets verder dan de haarwortels vastgezet. Alle rollers werden op hun plaats gehouden met clips, en vanwege de grote hoeveelheid haar hadden veel rollers meerdere clips nodig.
 
Opgemerkt moet worden dat het inrollen van de krullen was uitgevoerd op droog haar dat lichtjes verneveld was met een versteviger. Het haar was dusdanig verneveld zodat het klam was en zeker niet nat, om zo de droogtijd te verkorten.
 
Na het inrollen van het haar werd nog een extra verneveling met versteviger toegepast op de buitenste lagen van het haar. Het oefenhoofd werd hierna gedurende 30 minuten bij een gemiddelde temperatuur onder een droogkap geplaatst. Daarna werd de kap verwijderd en lieten we de krullen de gehele nacht op natuurlijke wijze verder drogen.
 
Haar met rollers om het te doen krullen
 
Bij een echte klant zou ik dit niet op deze manier gedaan hebben, omdat het niet mogelijk is met dergelijke rollers te slapen en ze ook nog op hun plaats te houden. Dus wanneer je dit model zelf wilt proberen, verleng dan de droogtijd tot 50 minuten en gebruik ter bescherming tegen het drogen een leave-in conditioner in plaats van de tweede verneveling met de versteviger. Zet na de 50 minuten de haardroger op een koele temperatuur en laat het haar zo nog 10 minuten drogen.
 
Tijdens dit laatste droogproces moet je de vochtigheidsgraad van het haar regelmatig controleren. Hiervoor moet je waarschijnlijk een testkrul gedeeltelijk losmaken om te controleren of de binnenste haren ook voldoende droog zijn. Als dit niet het geval is, verleng dan het droogproces telkens met stappen van 15 minuten, gevolgd door een koele fase van 5 minuten, en controleer opnieuw de vochtigheidsgraad van het haar.
 
Toen het oefenhoofd eenmaal droog was, ging ik verder met het stylen van het model. Ik verwijderde de rollers en maakte eerst de krullen met mijn vingers los. Vervolgens nam ik een halfronde borstel met wijd uiteen staande tanden om de krullen wat te verzachten en alle sporen van de rollers uit te wissen. Tenslotte sproeide ik nog lichtjes met een haarspray over het model en haalde mijn vingers luchtig door het haar waarbij ik nog wat krullen losmaakte om wat meer karakter aan de stijl te geven.
 
De uiteindelijke look is, zoals je ziet, alledaags en heeft natuurlijk ogende krullen. Het model kan gedragen worden zoals afgebeeld. En als je baan of avondactiviteit iets meer ingetogenheid vereist, kun je haarspelden of clips gebruiken om het haar aan de zijkanten iets meer naar achteren vast te zetten zonder de uitstraling van de stijl te veranderen.
 
Deze look straalt romantiek en glamour uit en is perfect voor een diner dansant of om er stralend uit te zien aan de rand van het zwembad of op het strand.
 
De stijl dient ook als een goed uitgangspunt voor vele opgestoken haarstijlen met een romantische uitstraling. Je kunt zelfs snel een wijziging aanbrengen door het haar vast te zetten met een grote haarklem of een kamklem, waarmee je de krullen vanaf de kruin als een waterval natuurlijk laat vallen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér tips voor lang haar