Wrong met een waterval aan krullen

Opsteekkapsel met een waterval van krullen
 
Techniek voor dit eenvoudige opgestoken kapsel
 
Dit is een eenvoudig opgestoken kapsel dat binnen een half uur gemaakt kan worden en dat een uitermate geschikt model is voor diegenen onder jullie met zwaar haar. Je begrijpt wat ik bedoel. Je draagt je haar zelden opgestoken omdat het zo stug en dik is, dat het haar nog steeds halverwege de avond naar beneden zou vallen ook al had je het haar vastgezet met een complete verpakking schuifspelden.
 
Dit kapsel werkt bij zwaar haar, omdat het gebruik maakt van structurele versterkingsmethoden zoals een pony die verstopt zit in het kapsel. Dit geeft extra stabiliteit en een stevige basis waarop een eenvoudig kapsel gebouwd kan worden.
 
Benodigde hulpmiddelen:
 
• Grote schuifspelden
 
• Klitvrije elastiekjes voor de paardenstaart
 
Het maken van het kapsel
 
Net zoals altijd beginnen we ook dit opgestoken kapsel met ongewassen haar dat geborsteld wordt tot het soepel en klitvrij is. Houdt in gedachten dat zojuist gewassen en met conditioner behandeld haar als een gevolg hiervan te soepel en te zijdezacht is om goed te blijven zitten in een opgestoken kapsel. Dus als het haar waarmee je gaat werken te schoon is, maak het dan als het ware weer een beetje "vuil" door het lichtjes te vernevelen met water tot het licht vochtig is en er vervolgens een gel op toe te passen waarna je het haar weer droogt.
 
Deel het haar hierna op in dunne segmenten en besproei deze beurtelings lichtjes met haarspray. Laat de haarspray drogen en borstel het haar uit om het weer soepel en klitvrij te maken. Op deze wijze is het haar voldoende voorbereidt om geschikt te zijn voor nagenoeg elk opgestoken kapsel.
 
Zodra je hiermee klaar bent, neem je in een grote cirkelvorm het haar rond de kruin op die niet groter is dan rondom 5 tot 7,5 cm vanaf de haarlijn. Neem het haar binnen de cirkel bij elkaar tot een paardenstaart en zet het vast met een klitvrij elastiekje. Borstel het nog los hangende haar opnieuw uit om het soepel en klitvrij te houden.
 
Voor het maken van de wrong maak je de paardenstaart losser door het klitvrije elastiekje terug te schuiven tot ongeveer 12 tot 15 cm vanaf de hoofdhuid en laat de paardenstaart losjes hangen. Neem nu de paardenstaart lichtjes aangespannen en rechtop vanaf het hoofd in je hand en verzamel het nog los hangende haar bij, met uitzondering van twee dunne lokken ter hoogte van de bakkebaarden (de paardenstaart is nu ingesloten in dit losse haar), zodat een nieuwe dikkere paardenstaart in je hand ontstaat.
 
Draai het haar naar binnen als of je een Franse wrong maakte, waarbij de oorspronkelijke paardenstaart en de twee dunne lokken aan de zijkanten vrij blijven hangen. De oorspronkelijke paardenstaart komt nu midden uit de wrong tevoorschijn.
 
Zet de wrong vast met grote schuifspelden met de geribbelde zijde naar beneden voor meer grip en zorg er voor dat ze in een "X" vorm geplaatst worden direct achter de wrong. Bij onze demonstratie hadden we in totaal slechts vier grote schuifspelden nodig. De paardenstaat die uit de wrong komt, en het elastiekje waarmee het bijeen gehouden wordt, dragen bij aan de stabiliteit van de wrong, waardoor minder schuifspelden nodig zijn.
 
Benevel het ingedraaide haar nu lichtjes met een haarspray en maak het voorzichtig glad met je styling borstel of fijn getande kam. Borstel of kam nu ook voorzichtig het haar dat uit de wrong tevoorschijn komt om er zeker van te zijn dat het nog steeds klitvrij is.
 
Dit is het belangrijkste gedeelte van het kapsel. Alles wat ons nu nog rest is het toevoegen van verfijnde details. Je zou ervoor kunnen kiezen om de haareinden terug te steken in de wrong voor een glad en afgewerkt geheel of je zou kunnen kiezen voor het toepassen van wat extra spray (eventueel voorzien van glitter of felle kleuren) en een straightener om rond de wrong opzichtige punten uit te laten steken. Bij onze demonstratie kozen we er voor om met behulp van de krultang een waterval aan krullen te maken.
 
Deze krullenwaterval maken we door de uit de wrong komende paardenstaart op te delen in heel kleine segmenten haar en deze rond de schacht van de krultang te wikkelen. Afhankelijk van de breedte van het segment haar wisselden we af door in dit haar gewone ronde krullen en pijpenkrullen te maken. Hierna lieten we de krullen volledig afkoelen en brachten met onze vingers een kleine hoeveelheid styling pommade aan om de krullen in kleinere ringetjes te verdelen en ze soepel te maken. De haarlokken die we voor de oren apart hadden gehouden, krulden we in lange pijpenkrullen die we vervolgens met haarspray benevelden en volledig lieten afkoelen voor we ze verder verfijnden met onze vingers om een zachtere uitstraling te geven.
 
Het uiteindelijke kapsel is fraai en geschikt voor bijna elke avond gelegenheid. Als je het leuk vind, of de situatie vraagt om een iets feestelijker kapsel, dan kun je natuurlijk ook je favoriete accessoires toevoegen - met steentjes bezette haarspelden of versierde haarclips, of vergulde kammen. De vele mogelijkheden voor het afmaken en verder aankleden van het model maken het kapsel enorm veelzijdig. Maar het belangrijkst aan dit kapsel is het feit dat het model in zeer weinig tijd te maken is en stug genoeg is om een hele avond mooi te blijven zitten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over opgestoken haar