Kort gelaagd kapsel

Kort gelaagd kapsel
 
Kort dameskapsel met wigvormige bakkebaarden
 
Veel vrouwen houden er een actieve levensstijl op na, een drukke agenda of geven juist de voorkeur aan gemak in hun leven. Een kort kapsel vormt hier vaak een weerspiegeling van. In sommige gevallen kiest een vrouw voor kort haar omdat ze de stijl leuk vindt.
 
Korte haarstijlen bij vrouwen staan gewoonlijk borg voor een sterke persoonlijkheid, een houding waar niet mee te spotten valt en zijn bij regelmaat een kenmerk van personen die geen kostbare tijd wensen te verspillen aan uren van uiterlijke verzorging. Dit betekent geenszins dat een kort kapsel minder aantrekkelijk of minder vrouwelijk is, het vraagt alleen minder tijd om het verzorgd te houden.
 
Hier zien we een korte haarstijl met pony, een gehoekte wig bij de oren en veelzijdigheid in de vorm.
 
Stap 1:
 
Was het haar met shampoo en gebruik conditioner naar behoefte. Maak het haar handdoek droog en kam het uit om eventuele klitten te verwijderen. Neem met de kam een deel haar apart dat straks voor de pony gaat dienen. Houdt hierbij goed in gedachten dat het haargebied voor de pony ZELDEN buiten de buitenste ooghoeken komt.
 
Kam het haar boven op het hoofd bij elkaar en zet dit voorlopig vast met een clip. Je kunt nu aan de omtrekken van het haar beginnen. Begin aan de voorkant en knip de pony op de gewenste lengte. Ga vervolgens met één kant van het hoofd verder en knip de omtrek van het haar.
 
Korte gelaagde haarsnit
 
Bij onze demonstratie hebben we gekozen voor een langwerpig gehoekte wigvormige bakkebaard die het oor bedekt. Knip ook de haarbegrenzing van de andere kant van het hoofd en let goed op de kenmerken van het hoofd (op welke plaats met het knippen moet worden begonnen in verhouding tot de oren, tot hoe ver langs het gezicht de haargrens zich moet uitbreiden, enz.) om een goede balans in het gezicht te houden.
 
Bij het gebied van het haar achter de oren wordt dit haar in een hellende kromming geknipt in de richting van het kuiltje in de nek. Herhaal deze handeling aan de andere kant van het hoofd en knip zodanig dat de lijnen elkaar raken in het midden van de nek.
 
Stap 2:
 
Zoals je kunt zien in het diagram, wordt het haar onder een steile hoek in lagen geknipt. Begin bij stap 3 aan de achterkant van het hoofd. Begin met het in lagen knippen van het haar en werk zo naar boven tot twee vingers breedte boven het achterhoofdsbeen.
 
Werk op dezelfde wijze naar de voorkant van het hoofd, eerste de ene kant en vervolgens de andere kant, en ga door met het in lagen knippen van het haar. Gebruik de onderrand van de schedel als richtlijn en stop steeds op twee vingers breedte boven deze rand.
 
Knipdiagram voor een kort gelaagd kapsel
 
Stap 3:
 
Maak het haar van de bovenkant los en kam het uit. Maak een scheiding op de gewenste plaats of maak gebruik van de natuurlijke scheiding. Het haar van de bovenkant wordt nu, samen met het nog andere ongeknipte haar, langs de schedelrand geknipt als een cirkelvormig model. Wanneer het haar van de bovenkant en de zijkanten bij elkaar gebracht zijn, kan vervolgens een tondeuse gebruikt worden om de kniprand minder opvallend te maken en het tapse effect van de lagen wat af te zwakken.
 
Het is in deze stap erg belangrijk heel voorzichtig te werk te gaan, omdat de er onder liggende geknipte lagen weinig ruimte voor fouten laten. Met een lichte aanraking zal het gewenste effect al bereikt worden.
 
Zelf geknipt kort gelaagd haar voor vrouwen
 
Stap 4:
 
Ons demonstratiemodel werd gestyled met een platte hittebestendige borstel. De vorm van de coupe (en het volume bovenop) zullen korte en ronde gezichten optisch verlengen, het accent op hun ogen leggen en het bovenste deel van het hoofd benadrukken. Het is een geweldige stijl voor atletische vrouwen en druk bezette beroepsbeoefenaren.
 
Advies: Oefen dit model en deze methode eerst op een oefenhoofd alvorens het op een echte persoon uit te proberen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér kniptechnieken