U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Hoe Haar Knippen  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Cirkelvormige kniptechnieken (gelaagde kniptechniek)

kniptechniek kniptechniek kniptechniek
kniptechniek kniptechniek kniptechniek

Het is een waardevolle vaardigheid binnen de capaciteiten van de styliste en waarschijnlijk zelfs de meest veelzijdige en meest fundamentele kniptechniek in de geschiedenis. Wanneer je de cirkelvormige kniptechniek beheerst, dan zul jij je realiseren hoe gemakkelijk dit model aangepast kan worden aan een zeer geruime hoeveelheid mogelijkheden en looks. Een korte cirkelvormige coupe is levendig en veerkrachtig, terwijl een lange cirkelvormige coupe volume geeft aan het model.
 
Stap 1:
 
Maak het haar vochtig en deel het op in de gebruikelijke zeven secties: linkerkant, bovenkant, rechterkant, links van de kruin, rechts van de kruin, linker achterhoofd, rechter achterhoofd en zet ze vervolgens vast met een clip. Laat ongeveer 1 tot 1,5 cm van de haargrens rondom vrij hangen (zie foto).
 
Stap 2:
 
Begin bij de neus. Bepaal op welke lengte het haar afgeknipt dient te worden. Onthoudt dat nat haar korter is als het eenmaal droog is. Dit kan variëren van 4 cm bij steil haar tot zelfs 10 cm bij sterk gekruld haar. Knip de eerste lok boven de neus op een breedte van ongeveer 2,5 cm en gebruik hem als leidraad voor het rondom verder knippen van de rest van de haaromtrek.
 
Houdt het haar met lichte druk vast terwijl je het knipt en zorg dat je de lijn goed volgt. Werk vanaf de voorkant naar één kant toe en stop bij het oor. Knip nu de andere kant tot hetzelfde punt. Ga vervolgens verder met de andere kant van het hoofd en bepaal eerst in het midden (net als bij de voorzijde) hoe lang het haar hier moet worden.
 
Begin opnieuw het haar langs de omtrek te knippen waarbij je weer lichte druk gebruikt, maar nu om het haar recht naar beneden te houden. Het mag niet opgetild worden. Werk vanaf midden achter weer naar één kant toe en stop opnieuw bij het oor en doe vervolgens hetzelfde met de andere kant van het hoofd. Zorg er bij het oor voor dat de lengte van het haar precies aansluit bij het haar vanaf de voorkant, zodat een vloeiend geheel en één doorgetrokken lijn ontstaat.
 
Stap 3:
 
Maak het haar links en rechts op het achterhoofd los en kam de haardelen uit. Maak vervolgens, weer vanuit het midden, een kleine verticale scheiding en kam het losse haar naar beneden toe uit. Zet het deel waar je nog niet mee werkt weer tijdelijk in de clip vast. Belangrijk is dat de eerder geknipte haarlaag door dit deel haar heen zichtbaar is.
 
Klem de gehele haarlaag (inclusief de geknipte laag) tussen je vingers, span het haar lichtjes iets schuin naar voren en hoek je hand iets zodat de af te knippen punten goed tussen de vingers te zien zijn. Knip de laag gelijk met de eerste laag af. Kam dit deel haar opnieuw uit en voer er uit de clip nog een lok haar bij.
 
Kam dit ook uit en neem het op dezelfde wijze, maar nu samen met een deel van het zojuist geknipte haar tussen de vingers en herhaal de handeling. Hierbij vormt de eerder afgeknipt strook haar steeds de leidraad. Werk eerst één kant op en ga dan verder met de andere kant.
 
Maak de achterste helft van de linker en rechter haardelen van de kruin los en de achterste helft van zowel de linker en rechterkant van de voorzijde van het hoofd. Kam het haar uit en maak het, indien nodig, opnieuw vochtig. Werk steeds vanaf de achterkant. Kam een deel van dit haar uit, waarbij je een deel van het al geknipte haar mee kamt om als leidraad te dienen. Klem de lok tussen je vingers en haal de lok bijna horizontaal van het hoofd.
 
Volgende pagina
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact