Opgestoken kapsel voor halflang haar

Opsteekkapsel voor halflang haar
 
De meeste vrouwen genieten van het comfort en gemak van de verzorging van halflange kapsels, die momenteel in de mode zijn. Maar wanneer ze zich mooi moeten maken voor die ene speciale gelegenheid, voelen ze zich bijna verplicht om genoegen te nemen met een strak naar achteren gestyled kapsel.
 
Soms is dit precies het juiste kapsel en als dat jouw voorkeur heeft, aarzel dan niet om je gel te pakken en ermee aan de slag te gaan. Maar als jouw probleem juist is dat je haar net te kort is om in een Franse vlecht naar achteren te doen, probeer dan eens een korter opgestoken kapsel met meer detail.
 
Stap één:
 
Houd er rekening mee dat pasgewassen haar moeilijker te stylen is in een opgestoken kapsel. Gezond, schoon haar is zijdezacht en glad, waardoor het gemakkelijk loskomt van spelden wanneer het wordt vastgezet. De stylist zal je haar dus een beetje moeten "opruwen" en zal gewoonlijk een haarspray of een ander stylingproduct gebruiken om het haar wat structuur te geven.
 
Borstel om te beginnen het haar grondig uit om eventuele klitten te verwijderen en maak vervolgens een opdeling van het haar van de voorkant en zijkanten waarbij je boven op het hoofd stopt, en zet dit haar met een clip voorlopig vast. Neem het haar hier achter boven op het hoofd naar de kruin toe als een paardenstaart in je hand en verdeel dit haar in twee gelijke delen. Toupeer de binnenzijde van deze twee delen met 8 tot 12 bewegingen van de kam en voeg het haar weer bij elkaar, waarna je met de kam de zichtzijde voorzichtig glad maakt.
 
Hoe een opsteekkapsel doen voor halflang haar maken
 
Opgestoken kapsel voor halflang haar
 
Maak dan een kleine Franse wrong met deze sectie en zet het stevig vast met twee grote schuifspelden in een "X" of "+" vorm. Steek de uiteinden van het haar voorzichtig onder de wrong, benevel het met haarspray en maak het voorzichtig glad met je kam of je vingers. Dit vormt de basis voor je opgestoken kapsel.
 
Stap twee:
 
Ga verder met het haar in je nek en deel dit ruwweg op in segmenten van ongeveer 2,5 cm breed. Voeg een beetje haarspray aan de segmenten toe en kam ze door tot ze droog zijn. Probeer altijd in die richting te kammen w aarop je van plan bent het haar te plaatsen. Dit zal het haar gemakkelijker aan elkaar laten hechten en het segment als een lint laten overkomen.
 
Hoe een opsteekkapsel maken voor halflang haar
 
Stap voor stap voor een opsteekkapsel voor halflang haar
 
Schuif een schuifspeld op het segment haar (met de gegolfde zijde naar buiten) op ongeveer een kwart vanaf de onderzijde van het haar.
 
Neem het segment haar nu vast bij de schuifspeld, til de lok naar boven op en sla hem naar binnen toe om. Je vouwt het segment als het ware dubbel. Houd dit segment met de andere hand op de hoogte van de haareinden vast en veranker het segment met de schuifspeld in de wrong. Werk de eventueel nog zichtbare haareinden voorzichtig met je kam onder het segment, benevel het met wat haarspray en maak het glad.
 
Herhaal deze handeling met al het haar op het achterhoofd. Ga hiermee gerust over eerder geplaatste segmenten haar heen. Vertrouw op je eigen oordeel en gevoel voor esthetiek. Hoe meer detail je aanbrengt, hoe mooier het eindresultaat over het algemeen zal zijn.
 
Stap drie:
 
Doe hetzelfde met de secties haar aan de zijkanten en boven op het hoofd. Kies de posities voor de segmenten zodanig dat eventuele scheidingen hier onder verdwijnen. Herplaats eventueel enkele segmenten als het resultaat je niet bevalt. Zodra je hiermee klaar bent, benevel je het gehele kapsel nog een keer met haarspray en druk je voorzichtig enkele uitspringende haren plat.
 
Opsteekkapsel voor halflang haar
 
Opsteekkapsel met haarsieraden
 
Het kapsel kan verder opgesierd worden met kleine haarsieraden zoals met steentjes bezette haarspelden die je op de "overslagen" van de haarsegmenten plaatst, of met kleine bloemen die op de vouwen geplaatst worden, of met één enkel groter ornament of een combinatie.
 
Het resultaat is een mooi kapsel met veel detail dat er zowel elegant als formeel uitziet en zeer zeker in het oog zal springen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over opgestoken haar