Haar boven de kraag

Jonge vrouw die de kraag van haar blouse rechtop zet
Foto: Istockphoto
In het buitenland vind je het nog steeds in de legervoorschriften: "Haren boven de kraag en boven de oren". Deze keer niet. We zijn niet in het leger en we hebben het ook niet over kapsels voor mannen. We bevinden ons op een mode website en praten over kapsels voor vrouwen.
 
Waarom beginnen we dit verhaaltje dan met de uitdrukking "Haren boven de kraag"? Nou, eenvoudig omdat kapsels met de haren boven de kraag heel erg leuk, aantrekkelijk, trendy en sexy kunnen zijn. Het is ook verzorgd en erg gemakkelijk.
 
Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van een poloshirt of een blouse is juist de kraag. Het is jammer om te zien dat het zo vaak verstopt wordt achter lange haarlokken. Sommigen kopen een prachtig shirt met een leuke opdruk op de achterkant … en verstoppen vervolgens die print achter haren die tot op het middel hangen.
 
Als jij jouw haar niet wilt afknippen, dan kan een opgestoken kapsel of een paardenstaat een oplossing voor dit lange haar bieden en kun je tegelijk de print aan de achterkant van je shirt laten zien.
 
Ook de knopen van je blouse en je lange haar gaan niet altijd goed samen. Is het je nog nooit gebeurd dat een paar van je haren vast kwamen te zitten aan één van de knopen? Niet bepaald leuk om naar te kijken.
 
Kort kopje met het haar boven de kraag geknipt
Foto: Shutterstock
"Haren boven de kraag" kapsels hoeven niet altijd heel erg kort te zijn. Net boven de kraag is ook heel aantrekkelijk.
 
Herinner jij je de look van Tea Leoni uit Deep Impact? Ze droeg bijna de gehele film alledaagse poloshirts, een ketting en een rok. Ze zag er te gek uit en dat was niet alleen vanwege haar kleren, maar hoofdzakelijk omdat ze een bob vlak boven de kraag droeg. Haar haareinden maakten constant en lieflijk contact met haar kraag.
 
Ben jij er klaar voor om te pronken met een "haren boven de kraag" kapsel? Een goed idee voor je volgende bezoek aan de stylist. Laat je coltruitje maar in de kast liggen en knoop die mooie blouse maar dicht, ga naar de kapsalon en zeg de magische zin: "Boven de kraag, graag!"
 
Een paar uur later zul jij beginnen met het genieten van "dingen doen" met de kraag van je blouse. Zet hem rechtop voor meer stijl of zet je kraag iets naar achteren om met je nek te kunnen pronken. Een erg leuke look dat tegelijk je nek verfrist.
 
Wat dacht je van een poloshirt in plaats van een gewoon T-shirt voor de volgende zomer? Geniet van het comfort van een gewoon T-shirt, maar ook de charmes van een rijtje knopen en een kraag waarmee je veel dingen kunt doen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over kort haar