Opstaande bloeskraag

Blouse gedragen met de kraag rechtop
Foto: Quadshock/Shutterstock
Vraag: Ik hou van de preplook van opstaande kragen van blouses, hemdjes en polotruitjes. Maar jammer genoeg slaag ik er nooit in om de kragen van mijn eigen overhemdblouses te doen rechtstaan.
 
Misschien zijn mijn kragen té slap hiervoor. Bestaan er trucjes om mijn kragen stijver te maken?

 
Antwoord: Bij de meeste blouses en hemden met kraag, vooral dan die met een knoopje om de kraag vast te maken, is de stof gevouwen bij het juiste punt en zal die zich erg makkelijk in die configuratie schikken.
 
De beste manier om uw kraag goed te doen rechtstaan, is ervoor zorgen dat u die losmaakt van de knoop wanneer u de blouse wast, de blouse zo snel mogelijk uit de droogkast haalt wanneer ze droog is en dan met opstaande kraag aan de wasdraad hangt.
 
Vooraleer u de blouse draagt, gaat u nog eens met een strijkijzer over de kraag, zodat u de “opstaande” positie versterkt. U kunt zelfs overwegen om stijfsel te spuiten om de kraag stijver te maken.
 
Lukt het met strijken en met stijfsel nog steeds niet, dan kunt u het ultieme geheime wapen bovenhalen. Neem enkele kopspelden en steek die voorzichtig in de kraag bij de plooi, om de kraag recht te houden. Ga goed met de spelden in en uit de kraag en zorg ervoor dat de punt in de stof steekt wanneer u klaar bent, om te vermijden dat u zich accidenteel prikt bij het dragen van uw bloes.
 
Blouse die met het kraagje rechtop gedragen wordt
Foto: Remains/Getty Images/Canva
Dit zou u moeten de lang blijvende “opstaande” kraag geven die u wenst.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is het oké om de mouwen van mijn blouse op te stropen?