Improvisaties met krullen

Hoe krullen toevoegen aan lang haar
 
Technieken om krullen en volume toe te voegen
 
We hebben al eerder de verschillende technieken besproken om het haar te stylen zonder gebruik te maken van reguliere kappersbenodigdheden, zoals vingergolven of -slagen en platte krullen (denk aan de jaren 20). Maar veel vrouwen die ik spreek, vinden dat vingergolven en platte krullen te moeilijk zijn om zelf te creëren. Het is waar dat deze technieken enige oefening en geduld vereisen om ze met precisie uit te voeren.
 
Toch hoeft het stylen van het haar zonder gebruik te maken van reguliere hulpmiddelen niet moeilijk te zijn of veel geoefend te worden. Als je alleen wat krullen of volume wilt toevoegen, probeer dan eens te improviseren met gewone krultechnieken. Dit is een eenvoudige manier om wat variatie aan te brengen, het is comfortabeler dan reguliere krulspelden en het kost niet veel tijd.
 
Wat heb je nodig?
 
- Krulklemmen (clips) of schuifspelden.
 
- Stijlkam of puntkam.
 
Het creëren van het kapsel
 
Deze techniek kan worden toegepast op pas gewassen haar, haar met conditioner of droog schoon haar. Het beginnen met droog haar heeft als voordeel dat de krullen na de behandeling snel opnieuw zullen drogen. Voor onze demonstratie hebben we een oefenhoofd gebruikt met droog schoon haar.
 
Geborsteld lang haar
 
Allereerst borstelden we het haar om het klitvrij en soepel te maken. Vervolgens besproeiden we lichtjes de buitenkant van het haar met een proteïnerijke conditioner die niet uitgespoeld hoefde te worden, en begonnen we met het maken van de improvisatiekrullen. Ons oefenhoofd had een natuurlijke scheiding aan de linkerkant die we wilden behouden, dus we begonnen bovenop het hoofd aan de rechterkant direct naast de scheiding met het maken van de krullen.
 
Als je krullen wilt maken bovenop het hoofd en rondom het gezicht, neem dan eenvoudig een klein deel van het haar met de kam en kam het glad. Rol daarna de pluk losjes om je vinger. Als je grotere krullen wilt (zoals wij deden), rol de pluk dan om twee vingers. Zodra je dit gedaan hebt, plaats je de vingertop van de gewikkelde pluk tegen de haarwortels vlak bij het hoofd en schuif je voorzichtig de krul van je vinger af, plat tegen het hoofd. Zet de krul vast met een clip of een schuifspeldje en ga verder met het volgende deel van het haar.
 
Ingerold haar
 
Pas nadat de bovenkant en de zijkanten van het hoofd ingerold zijn, ga je verder aan de achterkant. Besproei het haar indien nodig lichtjes om het licht vochtig te houden. Je kunt nu op dezelfde manier doorgaan, waarbij de krullen plat tegen het hoofd liggen, of je kunt de krullen horizontaal tegen je hoofd vastzetten met een speldje om het uitrollen te voorkomen, zoals wij ook deden met het oefenhoofd.
 
Zodra je alle lokken hebt ingedraaid en stevig hebt vastgezet, besprenkel je het hele haar met een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden. Laat vervolgens de krullen drogen. Dit kan op natuurlijke wijze gebeuren, maar je kunt ook gebruikmaken van een droogkap of een föhn met een diffuser-opzetstuk om het droogproces te versnellen. Tijdens onze demonstratie lieten we het haar op natuurlijke wijze drogen.
 
Lang haar met krullen
 
Hoe krullen toevoegen aan lang haar
 
Zodra de krullen droog zijn (en afgekoeld als je gebruik hebt gemaakt van een droogkap of föhn), verwijder je de clips of schuifspelden en maak je de krullen wat losser met je vingers. Daarna kun je met behulp van een stylingborstel het haar wat soepeler maken en een stijl creëren met mooie individuele krullen. Of, als je dat leuker vindt, kun je de krullen bij elkaar borstelen voor een haarstijl met golven en meer volume.
 
Zoals je ziet, heb je niet per se een krultang, warme rollers of krulspelden nodig om een mooie look te creëren. Het is zelfs niet nodig om moeilijke technieken te oefenen om mooie resultaten te behalen. En je kunt zoveel krullen toevoegen als je maar wilt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér tips voor krullend haar