Haarverzorging voor mannen (2)

Man met een haardroger
 
Vorige pagina
 
De laatste tien jaar ongeveer, heeft de maatschappij een toename van bewustwording van menselijke sexualiteit ervaren. De definitie van wat het betekent om een "man" te zijn is bestreden en alternatieve leefwijzen zijn meer geaccepteerd.
 
Veel vooroordelen die bestonden over mannen die tijd besteedden aan zichzelf "verzorgen", zijn vervaagd. Tegenwoordig realiseren mannen zich dat als je er goed uit wilt zien, je iets aan je uiterlijk moet doen. Het is niet alleen noodzakelijk tijd te besteden aan je verzorging, maar het is ook "oké".
 
Apparaten en Producten
 
Zoals reeds eerder vermeld hebben de haarverzorging- en schoonheidsindustrie zich gedurende tientallen jaren gericht op het ontwikkelen van haarverzorgingsproducten voor vrouwen en hun specifieke behoeften (en ook alleen voor hen op de markt gebracht).
 
Af en toe was er een bedrijf (dat meestal al scheerproducten voor mannen maakte) dat een man-specifiek haar verzorgingsproduct op de markt bracht. Dit waren dezelfde producten als de vrouwelijke producten, maar met mannelijke geurtjes.
 
Inderdaad waren de geurtjes een hoofdoorzaak in de onwillendheid van mannen om de aanwezige haarproducten te gebruiken. Maar deze man-specifieke producten deden het niet zo goed, net als de andere op de markt aanwezige producten, en zo heeft de mannelijke haarverzorgingslijn nooit zo'n niveau van variëteit behaald als de vrouwelijke.
 
Gelukkig hebben de grote haarverzorgingsbedrijven een les geleerd en van de gelegenheid gebruik gemaakt de leegte in de markt op te vullen. Vandaag de dag hebben we stijlingsproducten die geurloos zijn, of een neutrale geur hebben, zoals citroen, waarmee ze populair zijn bij zowel mannen als vrouwen. Mannen hoeven zich niet langer zorgen te maken over het gebruiken van een product en de rest van de dag naar "wilde bloemen" of "poederfris" te ruiken.
 
Nee, tegenwoordig kan een man zijn haarverzorgingsproducten en stijlingsapparaten kiezen op dezelfde manier dat vrouwen dat zouden doen. Jij beslist op basis van je haarstijl, de conditie van je haar en hoofdhuid, en de structuur van je haar welke producten en apparaten je nodig hebt.
 
Bijvoorbeeld, als je fijn haar hebt met een vette hoofdhuid, en je kiest een haarstijl die kort is en stekelig op je hoofd, dan wil je een shampoo die body geeft en volume en die grondig reinigt, een lichte conditioner, een stijlende haargel die je haar structuur geeft en het omhoog doet staan, en je gebruikt waarschijnlijk een haardroger om deze stijl te krijgen. Zodra je haar is gedroogd en in model is gebracht, kun je ervoor kiezen om een pomade of haarwax te gebruiken ter versteviging van de stekels.
 
Mannen hoeven zich niet meer ongemakkelijk te voelen als ze haarverzorgingsproducten kopen, en gelukkig, de meeste moderne mannen hebben er geen problemen mee ze te kopen. Het doel is er op je best uit te zien, en haarverzorgingsproducten zijn alleen een methode om dit doel te bereiken. Dus neem voordeel van je haar en het uiterlijk dat je wilt, en zoek de producten die zijn ontwikkeld om te zorgen dat jij het uiterlijk krijgt wat je wilt.
 
©Kapsels.net
Foto: Ollyy/Shutterstock
 
Meer over haarverzorging