Eerste indrukken (2)

Meisje dat een goede eerste indruk maakt met haar kapsel
 
Vorige pagina
 
Al naar gelang je voorkomen meer volwassen wordt, kun je ook een meer romantische stijl ontwikkelen. Romantische verschijningen zijn over het algemeen zeer sexy en uitermate vrouwelijk. Kies accessoires die klein en vrouwelijk zijn om een mooie aanvulling te vormen op je delicate trekken.
 
Kies vooral lichtgewicht en zachte stoffen, zoals chiffon en kasjmier. Deze keuzes zullen je helpen om op een beschaafde en klassieke wijze je volwassenheid en intelligentie beter naar voren te brengen.
 
2. Klassieke stijl
 
Vrouwen in deze stijl hebben de neiging conservatief ingesteld te zijn en waarderen eenvoudige elegantie die de doorgaans gemiddelde persoon van gemiddelde maat zou flatteren. Als je bij deze categorie hoort, zullen netjes en goed verzorgde haarstijlen een mooie aanvulling zijn op je uiterlijk. Houd je ver van hoekige haarmodellen, omdat deze je anders te hard of te streng kunnen maken. Kies voor eenvoudige maar elegante accessoires zoals een parelketting of een eenvoudige gouden schakelketting.
 
Vermijd bij je kledingkeuze te trendy stijlen en geef de voorkeur aan tijdloze kledingstukken die vervaardigd zijn uit kwalitatief hoogstaand materiaal. Deze keuzes zullen je de gelegenheid bieden jouw klassieke, intelligente stijl aan anderen te tonen zonder zwaar of saai over te komen.
 
3. Sportief
 
Vrouwen uit deze categorie worden vaak omschreven als "sportief" en "natuurlijk" en hebben over het algemeen een slank of atletisch figuur. Als dit de beschrijving is die bij jou hoort, dan zie je er vaak het beste uit met nonchalante haarstijlen die niet te rommelig zijn en natuurlijk overkomen, zoals halflang haar dat los gedragen wordt of in een eenvoudige paardenstaart is gebonden.
 
Kies voor accessoires die klein en verfijnd zijn om niet slordig of te nonchalant over te komen. Deze stijl moet terug komen in kleding die eenvoudig, maar ambachtelijk gemaakt zijn. Je ziet er goed uit in sportkleding en studentikoze stijlen. Deze stijlen zullen jouw gemakkelijke natuur benadrukken, terwijl je er toch fris, elegant en vrouwelijk uitziet.
 
4. Dramatisch/indrukwekkend
 
Vrouwen die als dramatisch omschreven worden, zijn over het algemeen lang en hoekig met opvallende ogen en gezicht. Als jij jezelf bij deze categorie schaart, dan kun je met succes een enorme hoeveelheid haarstijlen aan, waaronder zeer gedurfde modellen. Accessoires moeten stoer en blinkend zijn om niet overschaduwd te worden door je persoonlijke uitstraling.
 
Zoek bij het bepalen van je kleding liefst naar unieke onderdelen of zoek naar kledingstukken die op de mode vooruit lopen. Deze keuzes zullen zeker een indruk van zelfvertrouwen en evenwichtigheid achterlaten. Vermijd eenvoudige stijlen, want die zullen juist eerder slonzig overkomen.
 
Als je van mening bent dat je niet precies in één van deze categorieën past, kies dan die categorie waar je de meeste eigenschappen van hebt. Wanneer je omschreven kan worden als onschuldig of naïef en je denkt dat mensen je niet serieus nemen, betrek dan elementen van de klassieke look in je stijl om de indruk op te wekken wel degelijk serieus en intelligent te zijn.
 
En zijn mensen niet in staat om je vrolijke kant te ontdekken, voeg dan juist wat elementen van de dramatische stijl toe om je verschijning iets stoerder te maken. Wanneer je deze factoren in je achterhoofd houdt, zul je door wat te combineren exact jouw persoonlijkheid kunnen benadrukken, wat je in staat stelt die impressie te geven die jij wilt.
 
©Kapsels.net
Foto: Valua Vitaly/Shutterstock
 
Zie ook: Nog méér kapseladvies