Haarverzorging voor brunettes

Brunette met lang haar
Foto: Istockphoto
Hebben mensen met blond haar echt meer plezier? De dagen van de blondines zijn geteld. Maar wie neemt hun plaats in? Bruinharigen!
 
Uiteindelijk zullen de brunettes een tweede blik krijgen op straat. We zijn niet langer de stereotype "slimme vriendin" van de "mooie blondine". En dit alles dankzij enkele beroemde Hollywoodactrices. Mandy Moore, Renée Zellweger, Christina Aguilera en Reese Witherspoon zijn belangrijke actrices en zangeressen die hun natuurlijke haarkleur veranderden met een fles haarkleurshampoo of met behulp van een dure haarkleurspecialist. Hoe weet je of je de juiste kleur van het seizoen hebt? Kijk gewoon in de spiegel.
 
Oké, dit is de eerste stap. Doe het licht aan in de badkamer of in welke kamer dan ook waar de spiegel hangt. Kijk in de spiegel. Heb je haar? Zo ja, dan kun je je haar bruin kleuren. Het is waar, zelfs met een hele bleke of hele donkere huid. Er is een bruintint voor iedereen.
 
Laten we beginnen met de bleke huid, die huid die nauwelijks bruin wordt in de zon; denk aan contrasten. Hoe bleker de huidtint, hoe warmer de bruine kleur mag zijn. Ik weet dat het niet logisch klinkt, maar denk eens aan het contrast.
 
Als je een lichte huidtint hebt en je kiest voor lichtbruin als haarkleur, kan dat een uitgewassen effect hebben, zelfs vermoeid lijken. De meesten van ons zijn druk bezig en slapen niet altijd voldoende; we hebben niets aan de tegenproductieve hulp van een nieuwe haarkleur. Probeer eens een donkere chocoladekleur.
 
Als je redelijk bruin wordt in de zon, probeer dan een lichtere bruine tint, zoals kastanjebruin. Nogmaals, denk aan het contrast. Als de kleur van je huid wat meer olijfkleurig is, probeer dan wat honingkleuren toe te voegen in de vorm van highlights of een glanskleur toe te voegen aan de basiskleur, maar niet donkerder dan medium bruin.
 
Als je een donkere huid hebt, probeer dan eens een heleboel gouden en honingkleurige highlights toe te voegen. Er zijn veel nieuwe haarproducten op de markt die speciaal bedoeld zijn voor brunettes, zowel voor de basiskleur als voor het toevoegen van highlights. Er zijn ook speciale haarkleursets verkrijgbaar die zowel de basiskleur als highlighters bevatten. Dit zijn allemaal producten voor thuisgebruik en zijn niet duur, maar je kunt wel wat hulp van een vriendin gebruiken. Tenzij je een acrobaat bent, want soms is het moeilijk om ook de plekken op je achterhoofd te bereiken, en door alle plekken te bereiken wordt het resultaat gelijkmatiger.
 
Verschillende tinten bruin haar
Foto's via Canva
Als aanvulling op je nieuwe haarkleur is er een hele lijn haarproducten die speciaal zijn gemaakt voor brunettes. Sommige zijn duurder dan andere, maar ik denk dat ze allemaal goed werken. Nu vraag je je misschien af waarom je in vredesnaam een andere shampoo moet kopen alleen omdat je haar een paar tinten, of meer, donkerder is geworden. De reden is simpel... glans!
 
Donker haar heeft de neiging om matter en doffer te lijken dan lichter gekleurd haar. Daarom doen deze shampoos hun werk. Ze helpen elke haarlok glad te maken, waardoor het meer licht reflecteert en het haar meer gaat glanzen. Er zijn zelfs shampoos die je kunt kopen bij je kapper, speciaal voor jou gemaakt met een speciale kleurglans erin. Als je af en toe een rode gloed over je nieuwe kapsel wilt hebben, zonder er meteen uit te zien alsof iemand rode wijn op je hoofd heeft gemorst, probeer er dan een met een roodbruine tint erin.
 
Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, je make-up. Vergeet niet om je gezichtskleuren aan te passen aan je nieuwe haarkleur. Je wilt niet rondlopen met een prachtig nieuw donker kapsel en nog steeds dezelfde oogschaduw en blush gebruiken als toen je blond was.
 
Probeer de kleuren wat intenser te maken. In plaats van bleekroze op de wangen, probeer eens een bessentint voor een rode blos. Gebruik niet te veel, je wilt er ook niet uitzien als een bokser de dag na de wedstrijd. Maak ook je oogmake-up wat donkerder. Kom op, waag de sprong en laat de wereld weten dat de brunette de nieuwe blondine is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarkleuren vergelijken