Haarverzorging voor brunettes

Brunette met lang haar
 
Hebben blondharigen echt meer lol? De dagen van de blondines zijn geteld. Maar wie neemt hun plaats in? Bruinharigen!
 
Uiteindelijk zullen de "brunettes" een tweede blik gegund worden op straat. We zijn niet langer de stereotype "slimme vriendin" van de "mooie blondine". En dit alles dankzij enkele beroemde Hollywood actrices. Mandy Moore, Renee Zellweger, Christina Aguillera en Reese Witherspoon zijn belangrijke actrices en zangeressen van dit moment, die hun natuurlijke haarkleur veranderen met een fles haarkleurshampoo, of met de hulp van een dure haarkleurspecialist. Hoe weet je of je de juiste kleur van het seizoen hebt? Kijk alleen maar in de spiegel.
 
Ok, dit is de eerste stap. Doe het licht aan in de badkamer of in welke kamer de spiegel hangt. Kijk in de spiegel. Heb je haar? Zo ja, dan kun jij je haar bruin kleuren. Het is waar, zelfs met een hele bleke of een hele donkere huid. Er is een bruintint voor iedereen.
 
Laten we met de bleke huid beginnen, die huid die amper bruin wordt in de zon; denk aan tegenstellingen. Hoe bleker de huidtint, hoe warmer de bruine kleur mag zijn. Ik weet dat het niet juist klinkt, maar denk eens aan het contrast.
 
Als je een lichte huidtint hebt, en je gaat voor lichtbruin als haarkleur, dan kan dat een verwassen effect hebben, zelfs vermoeid lijken. De meeste onder ons zijn druk bezig en slapen niet altijd voldoende; we hebben niets aan de contra-productieve hulp van een nieuwe haarkleur. Probeer een donkere chocoladekleur.
 
Als je best wel een tintje bruin wordt in de zon, probeer een lichter bruine tint, zoals kantanjebruin. Nogmaals, denk aan het contrast. Als de kleur van je huid wat meer olijfkleurig is, probeer wat honingkleuren toe te voegen in de vorm van highlights, of een glanskleur toe te voegen aan de basiskleur, maar niet donkerder dan medium bruin.
 
Als je een donkere huid hebt, probeer er eens een heleboel gouden en honingkleurige highlights aan toe te voegen. Er zijn een heleboel nieuwe haarproducten op de markt die in de eerste plaats bedoeld zijn voor bruinharigen, zowel voor de basiskleur als om highlights toe te voegen. Er zijn ook speciale haarkleursetjes, die zowel de basiskleur als highlighters bevatten. Dit zijn allemaal thuisproducten, en niet duur, maar je kan wel wat hulp van je vriendin gebruiken. Tenzij je een slangenmens bent, want het is soms moeilijk ook de plekken op je achterhoofd te bereiken, en door alle plekken te bereiken wordt het resultaat een gelijkmatiger geheel.
 
Als toevoeging aan je nieuwe haarkleur, is er een hele lijn haarproducten speciaal gemaakt voor bruinharigen. Sommigen zijn duurder dan anderen, maar ik denk dat ze allemaal goed werken. Nu verwondert je zo mooi gekapte hoofdje zich waarom je in vredesnaam een andere shampoo moet kopen omdat je haar een paar tinten, of meer, donkerder is geworden. De oorzaak is simpel....GLANZEN!
 
Donker haar heeft de neiging om matter en doffer te lijken dan lichter gekleurd haar. Dit is waar deze shampoos hun werk doen. Ze helpen iedere pluk haar glad te maken, waardoor het meer licht reflecteert en het haar meer gaat glanzen. Er zijn zelfs shampoos die je kunt kopen bij je haarstilist, speciaal voor jou gemaakt met een speciale kleurglans erin. Als je een keer een wat rode gloed over je nieuwe kapsel wilt hebben, zonder er meteen uit te zien alsof iemand rode wijn op je hoofd heeft gemorst, probeer er één met een roodbruine tint erin.
 
Als laatste, maar niet het minst belangrijke, je make-up. Vergeet niet je gezichtskleuren aan te passen aan je nieuwe haarkleur. Je wilt niet gezien worden met een prachtig, nieuw, donker haarkapsel en nog steeds dezelfde oogschaduw en rouge gebruiken van toen je een blondine was.
 
Probeer de kleuren wat voller te maken, in plaats van bleekroze op de wangen, probeer eens beskleurig voor rode blosjes. Niet teveel gebruiken, je wilt er ook niet uitzien als een bokser, de dag na de wedstrijd. Probeer ook je oog make-up wat donkerder te maken. De nieuwe lipkleur voor de komende lente is beskleurige lippenstift.
 
Kom op, spring eens uit de band, en laat de wereld weten dat de brunette de nieuwe blondine is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarkleuren vergelijken