Cirkelvormig of rond gesneden kapsel

Cirkelvormig kapsel
 
Het standaard cirkelvormige kapsel is een veelzijdig kapsel. Met een beetje variatie en het geven van enige structuur aan het kapsel door gebruik te maken van een scheermes zal dit resulteren in een erg modern kapsel met een zachte uitstraling. Hieronder vind je de stappen om het kapsel zoals afgebeeld te maken.
 
Stap een:
 
Knip het kapsel volgens de standaard cirkelvormige kniptechnieken, maak het haar opnieuw vochtig en kam het uit om het voor te bereiden op het aanbrengen van de structuur. Als je structuur gaat aanbrengen op een eerder geknipt cirkelvormig kapsel, was dan eerst het haar, voorzie het van een conditioner en kam het haar uit om eventuele klitten te verwijderen.
 
Stap twee:
 
Begin bij de pony. Neem een deel van de pony apart dat iets smaller is dan het blad van het scheermes. Kam het segment om het soepel te maken en houdt het (onder enige druk) vastgeklemd tussen de wijsvinger en middelvinger van je andere hand. Schuif je vingers langs het haar naar beneden tot ze zich ongeveer op tweederde van het haar gezien vanaf de hoofdhuid bevinden.
 
Houdt het scheermes lichtjes gehoekte tegen het haar en haal met een licht schrappende beweging het scheermes langs het laatste derde gedeelte van het haar. Het is de bedoeling om in een hoek slechts een klein beetje van dit deel haar weg te nemen. Maar werk voorzichtig, want als het eenmaal weg is kan het niet meer terug.
 
Hoe een cirkelvormig kapsel knippen
 
Stap drie:
 
Bewerk zo eerst het linker gedeelte en vervolgens het rechter gedeelte van de pony, waarbij je de gebogen kniplijn van de pony volgt. Zodra je de zijkanten van het gezicht bereikt, neem je een verticaal segment haar en kamt dit naar voren in de richting van het gezicht. Houdt het segment tussen de vingers geklemd en bewerkt dit haar met het scheermes zoals eerder werd beschreven vanaf de achterkant van het segment in de richting van het gezicht.
 
Het diagram toont de hoek waarin het haar dient te worden gehouden en de richting waarin het haar dient te worden gekamd en gesneden.
 
Behandel hierna een volgend haarsegment en werk zo door tot aan het midden van het achterhoofd. Je zult waarschijnlijk eerst het haar langs de schedelrand (de gebogen richel van de schedel op het achterhoofd net boven de oren) moeten snijden en pas bij een volgende rondgang het haar van de lager gelegen secties kunnen bewerken.
 
Knipdiagram voor een cirkelvormig kapsel
 
Stap vier:
 
Zodra je met de bovengenoemde stappen klaar bent en het haar rondom hebt bewerkt, dan kun je met het stylen beginnen. Bij onze demonstratie gebruikten we een kleine hoeveelheid gel en werkten dit gelijkmatig door het nog steeds vochtige haar. Daarna droogden we het haar met behulp van een föhn op hoge temperatuur en bij lage snelheid. Tijdens het drogen bepaalden we in grote lijnen de vorm van het kapsel met onze vingers en we gebruikten een platte keramische borstel op het drogende haar om het kapsel nog wat te verfijnen.
 
Na het stylen pasten we een kleine verneveling van haarspray toe en we gebruikten de punt van een styling kam om wat extra definitie aan het kapsel te geven.
 
Het eindresultaat is een pittig kapsel met een zachte uitstraling dat soepel beweegt. Een kapsel dat er zelfs goed uitziet als het in de loop van de dag of nacht een beetje rommelig wordt.
 
Advies: Oefen dit kapsel eerst op een oefenhoofd voor je het bij een echte persoon uitprobeert.
 
©Kapsels.net
 
Meer over het knippen van haar