New Faith


Wat een haarsnit! New Faith neemt ons terug mee naar het purisme. Steile lijnen en eenvoudige snitten bepalen de look. Kate Bosworth – bekend omwille van haar extravagante kapsel – belichaamt de New Faith look.
 
Met haar ogen in een verschillende kleur en haar hoge jukbeenderen is ze geen typische Hollywood schoonheid, maar een erg speciaal soort vrouw. Geen sextapes of wilde feestjes, maar constant werken en terughoudendheid bepalen haar levensstijl. New Faith is een nieuwe interpretatie van de klassieke bob.
 
Het haar in de nieuwe bob komt ergens tot tussen kin- en schouderlengte en wordt tegenwoordig gedragen door Kate Bosworth en Gwyneth Paltrow. Het volume is gereduceerd, het haar is onder controle, steil en omkadert het gezicht. De bobkapsels hebben soms een scheiding rechts en soms een scheiding links. Dit creëert geometrische vormen, met één kant die achter het oor steekt.
 
“Ik hou speciaal van de lichtjes punk rock variant,” bekent Armin Morbach, haarexpert van Schwarzkopf. “De ondersnit met de geschoren zijkanten, korte nek en lange bovenlaag van haar maakt een groot aantal stylingopties mogelijk: geföhnd naar de zijkant, punkerig of volledig weg uit het gezicht.”
 
De kleur – die een palet gebruikt van koude, metaalachtige tinten – vormt een contrast ten opzichte van de strikte, puristische snit. Of het nu schakeringen van natuurlijk blond zijn die gebruikt worden of een koel aubergine – de kleur verandert de klassieke New Faith snit in een echt speciale look en onderstreept het karakter van de persoon die het kapsel draagt. De vrouwelijke versie van de look is meer commercieel. Het haar behoudt zijn natuurlijk volume, maar valt zachter en sensueler en golft meer.
 
Collectie: Looks for You
 
Kapsel: Schwarzkopf