Vanessa Horricks en Sarah Green


Deze twee looks zijn studies in lengte en zijn afkomstig van Vanessa Horricks en Sarah Green van VIP in Cheslyn Hay, Walsall. Beide snitten en kapsels werden gecreëerd in licht, crèmeachtig blond haar met medium textuur en krullende golven. Beide looks vragen om föhnen met een diffuser en hebben verzorging nodig om de zuiverheid van de krullen te beschermen en te behouden.
 
Het eerste kapsel is een kinlange stompe snit met een gebogen snitlijn langs de lagere omtrek. Dit zorgt voor de afgeronde rand en de elliptische vorm van het kapsel door toe te laten dat de massa van het haar op neusniveau duikt voor horizontale focus. Dit maakt het kapsel ideaal voor smalle gezichtsvormen en hoekige gelaatstrekken.
 
De tweede look is veel korter en toch lijkt die sexyer dan zijn langere tegenhanger. De snit is wigvormig, hoekt omhoog vanuit de nek en neemt in lengte toe tot het wandbeen en de ponylengtes. De meerderheid van de haarmassa is gefocust bovenaan het hoofd en creëert méér hoogte in het kapsel. Dit is een goede keuze voor diegenen met een rond of korter gezicht die een verlengende invloed nodig hebben.
 
kapsel met hoogte
 
Collectie: Shoot to Win
 
Model: Yasmin
Haar door: Vanessa Horricks en Sarah Green
Salon: VIP, Cheslyn Hay, Walsall
Stiliste: Rachel Fanconi
Make-up: Linda Andersson
Art Director: Sharon Peake
Fotografie: John Rawson