Wilde kapsels

Oranje haar en een paars coltruitje
 
Ga eens voor wild
 
Voor de meeste mensen is er méér dan genoeg afwisseling in kapsels door natuurlijke haarkleuren te combineren met klassieke en esthetische snitten. Maar sommigen willen haar dat hun persoonlijkheid echt weerspiegelt. Het is een fabeltje dat mensen die wilde kapsels en kleuren verkiezen, creatiever zijn. En een gedurfde look aan de wijde wereld tonen is niet steeds een teken van rebellie.
 
Het is gewoon een snit of kleur. Het is een statement, ja, maar een statement van wat die persoon wil en wenst. Het enige wat iemand met roze stekelig haar heeft wat iemand met een blonde bob niet heeft, is de wens om roze stekelig haar te hebben en de moed om ervoor te gaan. Dat is al wat er nodig is – een klein beetje moed en de wil om voor wild te kiezen.
 
Wilde kapsels bij mannen en vrouwen
 
Het enige verschil in wilde kapsels of punkkapsels bij mannen en vrouwen is gewoonlijk de haarlengte – bij mannen is er gewoonlijk sprake van korter haar. Er bestaat een breed gamma producten om je letterlijk elke haarkleur van de regenboog te geven. Ik had onlangs een mannelijke klant die brede, heldere groene strepen wou langs de slapen.
 
Ik heb zijn haar superkort geknipt bij de haarlijn onderaan en heb het haar spits doen oplopen tot ongeveer 2,5 cm bij de slapen; bovenaan was het zo’n goede 7 cm en dat deel was met het scheermes bewerkt voor een woelig effect. Ik heb de twee stroken aan de zijkant gelightened en daarna groene kleuring aangebracht. Ik vond het effect persoonlijk nogal vreemd, maar hij was ontroerd door het resultaat en ik kreeg verschillende telefoontjes van vrienden en collega’s van hem (die minder ongewone kapsels wilden).
 
De enige limiet i.v.m. wat je kan bereiken met een wild kapsel is de verbeelding en vakbekwaamheid van je kapper.
 
Het juiste salon kiezen voor wilde kapsels
 
Sommige salons reageren aarzelend op klanten die een wild kapsel willen omdat ze een bepaald type cliënteel willen of een zeker imago voor hun zaak nastreven. Het bedienen van klanten met wild gekleurd haar of buitenissige snitten zou volgens hen nefast zijn voor de klanten die ze beogen. Dit lijkt misschien een enge benadering van zakendoen, maar het is zeker en vast de saloneigenaar/-manager die het recht heeft om zo’n beperkingen door te voeren.
 
Maar de vraag waar je nu gaat voor een wilde look blijft natuurlijk. De makkelijkste methode (natuurlijk) is om iemand met wild haar te vragen waar die wel zijn haar liet doen. Het probleem met deze benadering is het aantal mensen dat te maken heeft met hetzelfde probleem en dat de touwtjes in eigen handen nam. Het kan goed zijn dat de persoon waar je naartoe gestuurd werd, haar eigen creatie gedaan heeft. In dit geval is ze niet getraind in haarservice en zou ze geen optie mogen zijn voor je eigen haar, vooral niet als je op zoek bent naar iemand voor een kleuring of een andere chemische behandeling.
 
Een geschikt salon vinden voor een wild kapsel is veel makkelijker in verstedelijkte gebieden. Daar is er een grotere bevolking en dus een groter aantal mensen dat kiest voor een wild kapsel. In een grote stad kan je vermoedelijk in lokale magazines snuffelen (of in het telefoonboek) en een lijst vinden van kapsalons. Je kan gewoon wat salons opbellen en vragen of ze je het gewenste kapsel kunnen bieden. Bel tot je een aantal positieve antwoorden hebt en ga dan naar een kapsalon. Vraag naar boeken en portfolio’s van uitgevoerde kapsels. Bekijk de aanwezige klanten en hun kapsels eens terwijl je daar bent.
 
Volgende pagina    Laatste pagina