Hoe Haar Drogen of Föhnen (2)

Föhn
 
Vorige pagina
 
Wilt u steil haar, dan moet u een platte borstel gebruiken met tanden die dichter bij elkaar staan. Het grotere oppervlak van de borstel met méér tanden erop betekent dat het haar met méér spanning behandeld wordt dan bij andere borstels. Bij het drogen wordt het haar op die manier strakker gehouden en is het achteraf ook steiler.
 
Wilt u zachtere buigingen, dan kiest u best voor een ronde borstel. De tanden en cilinder van de ronde borstel zijn ontworpen om het haar te verdelen met een beetje spanning en zo ontstaat een lichte buiging in het haar.
 
Tot slot is het zo dat bij haar dat van nature krult, het gebruik van een borstel onverstandig kan zijn. Wilt de krul van het haar intact houden, zet dan een diffuser op uw haardroger en gebruik uw vinger of uw grofgetande kam om het haar lichtjes te liften en donzig te maken om het te laten drogen zonder de krul uit te rekken of plat te maken.
 
Enkele tips
 
Om het uiterste uit uw föhn te halen, staan hieronder enkele tips om te zorgen voor de beste resultaten. Deze tips gaan van de hoek van de luchtstroom tot het omhoog doen staan van het haar tijdens het föhnen. Ze kunnen zorgen voor een opmerkelijk verschil. Hier zijn ze:
 
Luchtstroom & warmte: start hoog, eindig laag.
 
Start met een hoge warmtestand en luchtstroom, zodat u het overtollige vocht uit het haar kunt verwijderen. Doe dit tot het haar iets droger is en zet dan zowel de warmte als de luchtstroom lager om het kapsel af te werken. Zo krijgt u meer controle over het haar en vermijdt u beschadiging. Hebt u haar met fijne textuur of beschadigd haar, start dan op medium stand en ga al vlug over naar een lage stand van zodra het haar begint droog te worden.
 
Luchtstroom: blaas weg van de hoofdhuid.
 
Omdat het haar naar buiten toe groeit en omdat de lokken bedekt zijn met elkaar overlappende schubben (cuticula genaamd), zal het naar binnen richten van de luchtstroom betekenen dat er méér kans bestaat dat deze schubben gaan rechtstaan en dat het haar kroezig wordt en er beschadigd uitziet. Houdt u echter de luchtstroom in dezelfde richting van de schubben, dan kunt u het haar glad en glanzend houden tijdens het droogproces. Is het niet mogelijk om de luchtstroom echt te richten in de richting waarin het haar groeit, hou die dan loodrecht op het haar.
 
Omhoog doen staan: volume creëren door lift.
 
De sleutel tot een prachtig kapsel komt vaak neer op het creëren van volume. Om volume te bekomen op één van de belangrijkste plaatsen van het kapsel – de hoofdhuid – moet u het haar omhoog richten terwijl u het droogt. Gebruik uw borstel om het haar te doen rechtstaan tijdens het föhnen. Zo creëert u lift en volume in het haar. Verwijder de luchtstroom en hou het haar een korte periode op zijn plaats om het te laten afkoelen (of gebruik de koelstand) om de gecreëerde lift te maximaliseren.
 
Koelstand: het afwerken van een kapsel.
 
De meeste haardrogers van goede kwaliteit hebben een koelstand die de warmte-elementen afzet en de luchtstroom kouder laat worden. Dit is een voordeel bij het stylen, want dit kan gebruikt worden om de golf van het haar opnieuw te vormen. Door de koele lucht over het haar te richten wanneer het rond een borstel of een andere stylingtool is, kunt u vorm creëren in het haar. Dit werkt vooral goed bij een ronde borstel om de pony te doen krullen, de haarpunten naar buiten te doen wippen of de onderste rand van het haar naar binnen te doen draaien. Andere technieken kunnen aangeleerd worden via oefening.
 
Föhnen kan één van de meest gewaarde stylingtechnieken van een vrouw worden. Terwijl dit in vele gevallen wat extra oefening vergt om onder de knie te krijgen, loont het zeker de moeite! U kunt er de look mee ontwikkelen waarmee u zich het gelukkigst voelt.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Hoe de beste haardroger voor uzelf kopen