Paardenstaarten, dubbele paardenstaarten en top staarten

Haar in een dubbele paardenstaart
Foto: Subbotina Anna/Shutterstock
Paardenstaarten bestaan eigenlijk al zo lang als er haar bestaat. Ik ben er van overtuigd dat de eerste mannen en vrouwen die hier op aarde rondliepen alle hulpmiddelen die zij maar konden vinden gebruikten om hun haren vast te binden en uit het gezicht te houden om hen vooral maar niet te hinderen bij het jagen of verzamelen van eetbare en andere materialen. Naarmate de generaties voorbij traden veranderden wellicht de hulpmiddelen die voor het opbinden van het haar gebruikt werden, maar niet de behoefte om het haar uit het gezicht weg te steken.
 
Paardenstaarten zijn de meest behulpzame en nuttige kapsels en kunnen bestaan uit vele variaties op het oorspronkelijke thema. Ze zijn vooral nuttig voor vrouwen en mannen met lang haar om te voorkomen dat het haar gaat klitten bij hun activiteiten. Ze drukken ook hun stempel op de haardrachten van kleine meisjes. De meeste moeders passen de staarten toe om het haar van het kind netjes en verzorgd te houden tijdens het spelen.
 
Laten we eens een kijkje nemen bij de basis stijlen voor paardenstaarten en de variaties die hierop mogelijk zijn bespreken.
 
Paardenstaart:
 
De paardenstaart wordt eenvoudig gemaakt door het haar naar achteren toe bij elkaar te nemen en het vast te zetten met een of ander bandje. De plek waarop de paardenstaart bij elkaar genomen wordt kan zich overal op het hoofd bevinden - aan de ene kant of de andere kant - maar bevindt zich meestal aan de achterkant op het midden van de schedelrand. Het haar laat men gebruikelijk verder vanaf het bandje los hangen. Dit is de basis paardenstaart.
 
Maar er zijn natuurlijk manieren om de paardenstaart aan te passen en te verfraaien. Op de foto namen we een dunne sectie haar vanaf de paardenstaart en bonden dit rond het bandje om het te camoufleren, waarbij we de haareinden van deze sectie met een kleine schuifspeld aan de onderkant van het bandje vast maakten.
 
Wanneer jij een paardenstaart wilt dragen, maar een wat gekleder eindresultaat wilt, dan kun je met een krultang op het losse haar zoveel krullen maken als je wilt. Wanneer je het haar in een paardenstaart draagt om het klitvrij te houden gedurende je activiteiten, dan zou je het losse haar ook kunnen vlechten. Dit is vooral nuttig wanner jouw haar erg lang is of erg gevoelig is voor klitten.
 
Paardenstaart en dubbele paardenstaart
 
Dubbele staarten:
 
De Amerikanen noemen dit "pigtails" en dit komt voort uit het feit dat deze staartjes vooral door kleine meisjes gedragen worden wier haar kleine krulstaartjes vormt wanneer ze in de bandjes vastgezet worden. De kleine kurkentrekker krulletjes leken op een klein varkensstaartje en dus werd "pigtail" de naam. Al dat nodig is om het haar in dubbele staartjes te doen is het haar via een middenscheiding vanaf het voorhoofd tot in de nek in twee gelijke segmenten haar op te delen en elk segment als een paardenstaart vast te zetten. Met de positie van de staarten kan gevarieerd worden, maar belangrijk is dat dit altijd symmetrisch plaatsvindt (op dezelfde plek aan beide kanten).
 
En net als bij de paardenstaart hierboven beschreven kan ook het losse haar van de dubbele staarten naar wens verfraaid worden. Het leuke van dubbele staarten is dat ze ook met korter haar gemaakt kunnen worden. Als jouw probleem is dat het haar los komt uit het bandje bij een enkele paardenstaart vanwege de lengte (of beter gezegd het gebrek aan lengte), probeer het haar dan eens in dubbele staarten te doen om het haar vast te zetten. Ook al zal sommige mensen het uiterlijk van dubbele staarten niet aanspreken, er bestaat veel historische bewijs over de populariteit van deze haardracht onder de oorspronkelijke Amerikaanse volksstammen en Scandinavische volksstammen van eeuwen geleden.
 
"Top" staarten:
 
Haar in een topstaart
 
Sommige mensen zullen beweren dat een topstaart gewoon een andere variant is op de paardenstaart en technisch gezien hebben ze gelijk. Maar een paardenstaart kan alleen een topstaart genoemd worden, wanneer al het haar bij elkaar is genomen en is vast gezet boven op het hoofd net voor de kruin. Topstaarten maken soms gebruik van slechts een deel van het haar boven op het hoofd en worden in die gevallen over het algemeen gebruikt om het lange haar uit het gezicht te houden.
 
Soms wordt een topstaart ook gebruikt als basis voor een ander kapsel. De topstaart kan in een wrong op de kruin van het hoofd gebonden worden, terwijl het losse haar van de wrong samen met het haar aan de achterzijde van het hoofd gekruld kan worden om een aantrekkelijke waterval aan krullen te maken.
 
Een probleem waar de meeste vrouwen het over hebben die graag een volledige topstaart willen is dat het haar voldoende zwaar is om zichzelf uit het bandje te bevrijden. De staart zakt langzaam naar beneden. Op de foto´s hierboven zie je een techniek die jou zal helpen dit probleem te bestrijden. Door het haar boven op het hoofd en rond het kruin gebied bij elkaar te nemen en in een topstaart net voor de kruin te binden, vorm je de basis waarop de rest van het haar verzameld wordt. Het overige haar wordt omhoog gekamd en netjes bij elkaar genomen rond de eerste staart waardoor het bandje uit het zicht verdwijnt en vervolgens vastgezet met een tweede binder. De binnenste topstaart zal steun geven aan de gehele staart en tegelijk het gewicht van het te dragen haar verminderen omdat het gewicht nu over de twee binders verdeeld wordt.
 
Nu we kort bij het maken van de paardenstaarten gekeken hebben, beschik je over voldoende informatie om een grote hoeveelheid verschillende kapsels bij jezelf te maken. En bedenk, deze kapsels zijn over het algemeen erg gemakkelijk te maken, ze zijn nuttig en ze kunnen erg leuk zijn, dus ontdek de mogelijkheden en heb vooral veel plezier!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Opsteekkapsels