Zijkanten uitdunnen

Uitdunschaar
 
Vraag: Ik ben een jongeheer en ik probeer mijn haar te laten uitgroeien (ik heb tamelijk dik haar). Ik ben echter in een stadium waarbij het haar aan de zijkanten tamelijk pofferig lijkt (het steekt wat uit). Het haar is lang genoeg om achter de oren te steken, maar het lijkt t dik.
 
Ik vroeg me af welk advies u mij kunt geven om de zijkanten uit te dunnen zonder verlies van lengte. Moet ik een uitdunschaar gebruiken daarvoor? Mijn haar is ook tamelijk droog. Welk product suggereert u om het vochtig te doen lijken? Is Brylcream goed in mijn geval?

 
Antwoord: U kunt een uitdunschaar gebruiken om wat volume te verwijderen aan de zijkanten, maar u moet weten dat u op die manier haartjes van verschillende lengte creert en u kunt dit slechts in kleine hoeveelheden doen, anders ontstaan er problemen naarmate het haar begint te groeien. Kiest u voor een uitdunschaar, dan mag u die niet vaker gebruiken dan om de drie vier maanden.
 
Wat droog haar betreft, is het juiste product afhankelijk van de look die u wilt bekomen en van de textuur van uw haar. Brylcream is een uitstekend product voor dik, golvend en krullend haar om controle en gewicht toe te voegen. Maar fijn of erg steil haar kan er vettig gaan uitzien met zon soort producten. Begin misschien best met een leave-in conditioner.
 
Denk eraan: de beste manier om het haar gezond te doen lijken, is zorgen dat het ook effectief gezond is. Ga uw haar regelmatig conditionen. Dit moet eigenlijk dagelijks gebeuren, met of zonder wassen. En staat uw haar onder stress of is het overdreven poreus, dan voegt u daar een wekelijkse diepteconditioning aan toe.
 
En eens uw haar in goede conditie is, kan het ook zijn dat u minder problemen ondervindt met het bol staan.
 
Zie ook: Foto's van herenkapsels