Warrige kapsels

Warrig kort haar met laagjes
Foto: Getty Images/Canva
Vraag: Waarom ziet mijn haar er steeds zo “warrig” uit nadat ik het in laagjes heb laten knippen? Ik vertel mijn kapper steeds dat ik dit niet leuk vind, maar het resultaat is telkens hetzelfde. Ik heb reeds geprobeerd om mijn haar thuis te knippen (maar dit werkt nooit, aangezien ik de achterkant niet kan knippen!). Ik ben mijn kapper beu en ben op zoek naar een nieuwe, maar ik moet eerst zeker zijn dat die precies begrijpt wat ik bedoel.
 
Ik zou willen dat mijn laagjes zich vermengen met de rest van mijn haar en niet zo opvallen. Moet de kapper misschien een scheermes gebruiken bij de haarpunten of een andere kniptechniek? Mijn haar is tamelijk dik en reikt tot net boven de schouders. De haarpunten wippen naar boven. Ik zou ook body en volheid bij de kruin willen. Wat moet ik de volgende kapper vertellen?

 
Antwoord: Het klinkt alsof u het “moderne styling” syndroom ervaart. Wanneer bepaalde styling- en kniptechnieken populair worden, dan nemen veel kappers die over zonder grondig te denken aan wat de klant wil in het afgewerkte kapsel.
 
De meest populaire kapsels van tegenwoordig zijn warrige gelaagde kapsels die zwaar getextureerd zijn en gewoonlijk in afgewerkte versie lijken op een bedhead look. De oplossing is uitleggen aan uw kapper dat u gladdere, meer gelijkmatige laagjes wilt in uw haarsnit. U kunt uw nieuwe kapper misschien vragen om erg licht te gaan bij het textureren van uw haar om een voortgang van het warrige effect in het haar te voorkomen.
 
Zorg ervoor dat uw nieuwe kapper precies weet hoe u uw haarsnit wilt. Gebruik specifieke termen. Vermijd vage omschrijvingen. In plaats van te zeggen “Ik wil een gelaagde warrige snit met wat textuur en volheid” zegt u beter “Ik wil een schouderlange warrige snit met haarpunten die naar buiten wippen en volume en volheid bij de kruin. Maar vermijd al té veel textuur want ik wil een niet dat de look al té warrig wordt”.
 
De sleutel is communicatie. Vooraleer u naar uw nieuwe kapper gaat, gaat u best eens zitten om te noteren wat u leuk en niet leuk vindt aan uw haar en wat u precies wilt in uw nieuwe kapsel. Wees specifiek. En laat de kapper zijn schaar pas nemen nadat u met hem uw lijstje overlopen hebt. U kunt in magazines of online foto’s van kapsels die u leuk vindt, zoeken en die dan tonen aan uw kapper. Bij het communiceren van uw wensen kan een foto méér waard zijn dan 1000 woorden.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Slechte snit met laagjes terug laten uitgroeien
 
Zou een bob met laagjes langer zijn vorm houden?