Verdwijnende highlights

Haar met highlights
Foto: Depositphotos
Vraag: Ik liet blonde highlights aanbrengen in mijn lichtbruine haar en ik haat ze. Hoelang zal het duren vooraleer ze vervagen? Kan ik iets doen om dit proces te versnellen?
 
Antwoord: Highlights vervagen niet zoals een kleur die een tweetal maanden na het verven begint te verdwijnen. De reden hiervoor is dat highlights bekomen worden door het haar te bleken. Dit is een chemisch proces dat het haar letterlijk ontdoet van kleurpigmenten. Hoe langer u het bleekmiddel op het haar laat, hoe meer pigment vernietigd wordt.
 
Het verven van haar werkt een beetje anders. Wanneer u uw haar een tweetal schakeringen lichter verft, dan werkt dit wel volgens hetzelfde principe, maar op een veel subtielere schaal, met het grote verschil dat het haarpigment verfijnder en minder beschadigend verwijderd wordt en daarna komt er een artificiŽle kleur over de gebleekte lokken, waarbij de gewenste kleur bekomen wordt.
 
Het probleem is dat om haar te kleuren, chemicaliŽn toegevoegd worden aan de haarkleur om de cuticula (schubbenlaag) van de haarlok op een kunstmatige manier te openen. Eens dit gebeurd is, sluit die nooit opnieuw volledig. De artificiŽle kleur die toegevoegd werd aan het haar wordt na verloop van tijd weggewassen, wat dat vervagende effect oplevert waar u mee vertrouwd bent. Dan moet het haar opnieuw geverfd worden om die schitterende glans van pas geverfd haar opnieuw te bekomen.
 
Wanneer u uw haar bleekt (highlights), dan ontdoet u uw haar enkel van de kleur, dan voegt u geen andere kleur toe. (Een stilist kan opteren om een toner te gebruiken, dit is een artificiŽle kleur, maar in dit geval is dit irrelevant). Haar gaat dus niet vervagen na het aanbrengen van highlights, wat u ziet is dat het haar van zijn natuurlijke kleur ontdaan wordt om het een lichter, verhelderd effect te geven. Uw highlights zullen niet vervagen, er zal enkel een uitgroei zijn bij de wortels.
 
Ik suggereer om terug te gaan naar het kapsalon en te vragen om de highlights te bedekken met de kleur van uw natuurlijke haar of een kleur die ťťn tint lichter is, zodat u nog steeds het multidimensionale effect hebt van subtiele kleurafwisseling zonder het contrast van blond op bruin waar u niet van houdt.
 
U moet er ook aan denken dat er meestal ťťn tot twee weken nodig zijn vooraleer iemand went aan een nieuw kapsel of een nieuwe kleur. Geef uzelf dus ruim de tijd om gewoon te worden aan de nieuwe look. Bent u daarna nog steeds ongelukkig, haast u dan naar uw kapper en vraag hem om u te helpen.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Het verschil tussen highlights en lowlights